Home Solutii Dexion – Specialistii in depozitare eficienta

Dexion – Specialistii in depozitare eficienta

Compania Dexion activează în România din 2006, devenind unul dintre liderii pieţei Sud-Est Europene în domeniul proiectării, producţiei şi comercializării a diferite sisteme de depozitare, de la stelaje pentru paleţi, la rafturi pentru arhivare.

Dexion oferă sisteme de depozitare produse atât la fabrica din România cât şi la fabricile din Olanda, Finlanda, Germania şi Rusia. În 2006 a fost înfiinţată unitatea de producţie de lângă Braşov (Râșnov), ca parte a unui program de relocare a fabricii din Marea Britanie. Procesul a presupus o investiţie de 12 milioane de Euro pentru unitatea de 12.500 metri pătraţi, care găzduieşte o serie de echipamente moderne dedicate producţiei de sisteme de depozitare şi a accesoriilor, inclusiv utilaje de ultimă generaţie pentru fâşiere şi laminare la rece.

Fabrica de la Râşnov produce o gamă largă de sisteme de rafturi pentru paleţi precum şi diferite tipuri de rafturi industriale, de la sisteme cu deschidere mare, la rafturi galvanizate uşoare. Dexion poate să ofere de asemenea soluţii automate de depozitare, produse în fabrica noastră din Finlanda.

Gama de produse comerciale include o serie de sisteme de depozitare de înaltă calitate, atât fixe cât şi mobile destinate birourilor şi arhivelor. Acestea sunt realizate la fabrica Bruynzeel din Olanda, lideri europeni în domeniu.

Toate punctele de producţie ale Constructor Group sunt acreditate ISO. Fabrica din România este membru FEM şi urmăreşte normele de siguranţă FEM – Federaţia Europeană pentru Manipularea Materialelor precum şi standardele de calitate TUV Rheinland.

Din decembrie 2008, Dexion a devenit parte a Constructor Group, unul dintre cei mai importanţi producători şi comercianţi europeni de soluţii pentru depozitare, arhivare şi logistică. Grupul vinde pe pieţe variate sub o serie de mărci bine cunoscute cum ar fi  Constructor, Dexion, Bruynzeel şi Kasten şi produce o gamă largă de soluţii în cele cinci fabrici ale sale, aflate în întreaga Europă. Produsele grupului includ stelaje pentru paleţi, rafturi industriale şi sisteme comerciale pentru birouri şi arhive. Acestea sunt vândute unei gamei largi de clienţi, care include producători, operatori logistici, detailişti, bănci şi instituţii ale guvernului cum ar fi muzeele, bibliotecile şi spitalele.

Fabrica din România găzduieşte şi Centrul de Suport Vânzări al Grupului. Acest departament a fost alcătuit pentru a oferi suport şi consultanţă centrelor de suport vânzări ale grupului din întreaga Europă. Cu ajutorul acestei echipe, putem să oferim cele mai rapide cotaţii şi să rezolvăm proiecte cât mai diverse, din diferitele ţări ale grupului.

Anul 2009 a fost foarte important pentru activitatea companiei. Odată cu intrarea în grupul Constructor, gama de produse a fost diversificată. Au fost introduse sistemele de rafturi uşoare galvanizate, sistemele în consolă cantilever şi sistemele pentru arhivare statică şi mobilă produse de fabrica din Olanda. Cea mai importantă lansare a anului 2009 în România au constituit-o însă „maşinile”, sisteme automate de depozitare şi preluare care eficientizează munca într-un spaţiu de depozitare, oferind o economie de spaţiu precum şi de personal. Pe lângă îmbogăţirea gamei de produse comercializate, anul 2009 a adus o modernizare a unităţii de producţie din Braşov, noile sisteme automatizate aduse de la fabricile grupului din Norvegia şi Marea Britanie oferind posibilitatea de a realiza multiple sisteme de depozitare noi. Fabrica din Râşnov a devenit unul dintre cele mai importante centre de producţie ale Constructor Group, furnizând sisteme de depozitare birourilor de vânzări din Ungaria, Cehia, Slovacia, Bulgaria, Norvegia, Finlanda, Marea Britanie, etc. Laboratorul de teste al Grupului, unde se verifică rezistenţa noilor produse lansate se află tot la Râşnov şi este operat de specialişti români.

Echipa de vânzări Dexion acoperă eficient întreagă ţară, oferind clienţilor consultanţă promptă şi profesionistă, chiar la sediul lor.

Grupul oferă o gamă de produse variabilă, flexibilă şi adaptabilă, potrivită atât pentru medii industriale, instituţionale, cât şi comerciale. Oricare ar fi necesităţile de depozitare, (materii prime, componente, unelte, articole de înbrăcăminte, arhive, semifabricate sau produse finite), fie că se doreşte depozitarea de paleţi, containere, butoaie sau documente, Dexion oferă soluţia optimă, ca răspuns la toate problemele de logistică:

Sistemul ajustabil de rafturi Premierack pentru depozitarea paleţilor este cea mai folosită soluţie de depozitare. Stelajele cu un singur rând sau cu două rânduri sunt separate prin culoare, ale căror dimensiuni pot fi adaptate in funcţie de nevoile clienţilor. Pe baza sistemului Premierack se realizează o serie întreagă de soluţii de depozitare, cum ar fi soluţii de tip Drive-In, Rafturi Mobile, Mezanin, Sisteme Gravitaţionale etc.

Sistemul de depozitare de tipul “culoare largi” oferă ajustabilitate maximă a nivelurilor traverselor pentru a se adapta variabilităţii înălţimii paleţilor. Aceasta înseamnă accesibilitate 100% a stivuitoarelor la paleţi, cu o structură largă a culoarelor proiectate astfel încât să permită motostivuitoarelor să treacă unul pe lângă celălalt.

“Stelajul cu culoar îngust” oferă o flexibilitate ridicată şi în acelaşi timp creşte capacitatea de depozitare a paleţilor la înălţimi mai mari. Sistemul păstrează de asemenea o viteză de tranzit ridicată.
Sistemul “Drive-In” oferă o densitate ridicată de depozitare pentru o gamă specifica de mărfuri, dar o viteză de tranzit mică.

Sistemul gravitaţional poate oferi o rată de ocupare mai mare decat oricare aplicaţie de depozitare de densitate mare. Oferă un acces rapid la paleţi, chiar folosind motostivuitoarele standard.
Stelajul mobil este un sistem specific pentru densităţi mari, proiectat în general pentru depozitarea pe termen lung a paleţilor sau a altor bunuri grele. Stelajele sunt montate pe cadre mobile, care se pot deplasa pe şine în interiorul depozitului.

Sistemul Satelit automatizează sistemul de depozitare în canale, permiţând folosirea la maximum a volumului halei. Dexion Autosat permite ca toate operaţiunile de manevrare a materialelor să aiba loc în interiorul canalelor, misiunile fiind trimise cu ajutorul telecomenzii.

Sistemul Shelfplan asigură trecerea de la rafturile de capacitate mică la rafturile industriale portpalet şi de la gama de soluţii pentru depozitarea unităţilor individuale de greutate la sisteme sofisticate de depozitare cu mai multe nivele.

Sistemele HI280 sunt rafturi usoare, galvanizate. Acestea folosesc o tehnologie modernă, fără şuruburi, care le face foarte flexibile şi uşor ajustabile. Gama de rafturi HI280 se remarcă prin preţ redus, calitate germană Dexion şi o gamă largă de accesorii care le fac potrivite pentru orice situaţie de depozitare. Flexibilitatea, rezistenţa, designul şi preţul, recomandă acest sistem pentru depozitarea pieselor mici dar şi pentru arhivare. Se pot realiza sisteme multietajate HI280 care maximizează spaţiul disponibil.

În zilele noastre, siguranţa este o problemă majoră, mai ales în cazul unei hale de depozitare cu încarcări uriaşe, sisteme înalte de rafturi şi o varietate de camioane care sunt veşnic in mişcare. În cei peste 50 de ani de experienţă în domeniul producţiei de  sisteme de depozitare, Dexion a realizat o serie de accesorii de protecţie create pentru a ajuta sistemul de rafturi să fie cat mai sigur posibil. Acum întreaga gamă de accesorii este disponibilă ca produse de sine stătătoare.

În mediul de afaceri competitiv din zilele noastre, adoptarea principiilor de producţie Lean Manufacturing poate oferi un avantaj critic şi sustenabil în faţa concurenţei.