Home Intermodal Din China până la Constanța: Maersk lansează un serviciu intermodal de transport prin Middle Corridor

Din China până la Constanța: Maersk lansează un serviciu intermodal de transport prin Middle Corridor

Din China până la Constanța: Maersk lansează un serviciu intermodal de transport prin Middle Corridor

Ca răspuns la nevoile clienților săi în această perioadă, cu multe blocaje și perturbări ale lanțurilor de aprovizionare la nivel global, Maersk introduce un serviciu de transport multimodal – feroviar și maritim- ce conectează Asia de Europa prin Asia Centrală.

Acest serviciu al Maersk,recent relansat, utilizează ruta Trans-Caspică și face legătura între diferite locații din China cu Europa, trecând prin Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia și România. Timpul de tranzit este de aproximativ 40 de zile.

“Având ca obiectiv să creăm soluții agile și creative pentru nevoile tot mai complexe ale clienților noștri, acest serviciu vine la momentul perfect pentru a contribui la ameliorarea problemelor logistice actuale. Ne-am ascultat clienții și am dezvoltat o soluție care le oferă o conexiune intermodală alternativă și ecologică între Asia și Europa. Peste 90% calea ferată din Middle Corridor este electrificată,” spune Maia Parlagashvili Manager global de produs pentru Intercontinental Rail, Maersk.

După ce trec granița dintre China și Kazahstan la punctul de frontieră Khorgos, containerele ajung la Aktau pe calea ferată, fiind apoi încărcate pe o barjă până la Baku, în Azerbaidjan. De acolo, containerele sunt transportate din nou pe calea ferată până la APM Terminals Poti, Georgia, unde sunt încărcate pe o navă feeder către Constanța, România. Apoi, marfa este transportată pe tren către diferite destinații din Europa.

Maersk a început să dezvolte această nouă rută încă din martie și deja în aprilie a avut prima plecare din China, deservind clienți din industriile auto, electrocasnice, decorațiuni sau fashion.

“Ruta are suficientă capacitate deschisă, permițându-le clienților noștri să-și crească reziliența lanțului de aprovizionare, având o rută alternativă la serviciile de transport maritim și aerian,” explică Maia Parlagashvili.