Home Companii Elmas –soluţii de stivuire şi depozitare moderne

Elmas –soluţii de stivuire şi depozitare moderne

Elmas –soluţii de stivuire şi depozitare moderne

Stivex 2012 a fost manifestarea care a reunit cei mai importanţi jucători de pe piaţa de intralogistică din România, iar compania Elmas, în calitate de unic importator al echipamentelor de ridicat şi stivuit Linde, nu putea lipsi de la acest eveniment.

Astfel, timp de patru zile, între 11-14 octombrie în spaţiul de la Romaero Băneasa, Elmas a expus o gamă completă de soluţii de stivuire şi depozitare moderne, printre care noile stivuitoare din gama E20-E50, destinate lucrului în containere, transpaleta electrică urbană, CiTi Truck, ideală pentru livrările în centrele oraşelor, stivuitoare cu furci retractabile, stivuitorul de mare capacitate H160, dar şi soluţii de depozitare produse de compania germană BITO.

În completarea seriei de electrostivuitoare E20 – E50, lansată anul trecut, Linde Material Handling a lansat în 2012 noile modele E40, E45 şi E50, cu o înălţime totală mai mică. Acestea sunt utilizate în special pentru operarea în interiorul containerelor sau de companii care doresc ca stivuitoarele să aibă acces prin uşi cu înălţimi joase sau în hale cu înălţime redusă. Noile modele de electrostivuitoare pentru sarcini de 4, 4,5 şi 5 tone, au o înălţime totală de 2.200 mm, adică mai puţin cu 140 de mm faţă de modelele standard.

Toate cele 3 versiuni de stivuitoare au un centru de greutate de 600 mm. În plus, pentru modelul Linde E50 se poate opta pentru 2 variante standard în funcţie de centrul de greutate: 500 şi 600 mm.

Pentru modelele Linde E40 si E45, poate fi utilizat un catarg triplex cu o înălţime maximă de ridicare de 4.225 mm, iar pentru modelul E50 se atinge o înălţime de 3.925 mm cu un catarg triplex.

Un accent deosebit s-a pus şi pe design-ul ergonomic al stivuitoarelor pentru o operare facilă. Ca şi în cazul altor modele, aceste noi versiuni de electrostivuitoare pentru containere dispun la bord de un redresor Linde (opţional) pentru o încărcare uşoară a bateriei şi de un sistem activ de ventilaţie a eventualelor scăpări de gaze ale bateriei.

CiTi Truck-pentru livrarea mărfurilor în centrele oraşelor

Pentru numărul mare de livrări către centrele oraşelor, Elmas le-a prezentat vizitatorilor CiTi Truck, un echipament inovator alcătuit dintr-o transpaletă manual şi una electrică.

Rularea în trafic, pe străzile înguste şi printre obstacolele create de locurile de parcare sau borduri împiedică o bună livrare de mărfuri către clădirile de birouri, restaurante, ateliere şi supermarket-uri. Transpaletele manuale, care solicită un efort fizic susţinut din partea operatorului, sunt de obicei utilizate pentru etapele finale de livrare. De asemenea pentru a transfera mărfurile din camion către destinaţia finală, operatorul trebuie să ridice furcile prin mişcări repetate ale timonei. Transpaleta electrică urbană Linde CiTi Truck elimină efortul fizic şi permite manipularea sarcinilor cu uşurinţă.

Cu o forţă minimă de acţionare, operatorul poate manipula sarcini de până la 500 de kilograme pe distanţe considerabile, transpaleta fiind uşor de manevrat şi în condiţii de maximă siguranţă chiar şi în spaţii înguste.

Poate fi utilizată cu uşurinţă şi la trecerea peste borduri cu o înălțime de până la 70 mm, datorită roţilor unice, special dezvoltate pentru acest tip de aplicaţii. Acestea reduc zgomotul, ceea ce reprezintă un avantaj atunci când se fac livrări în cursul dimineţii în centrele oraşelor.

Motorul este acţionat de o baterie NiMh cu o tensiune de 36 V şi max. 15 A, asigurând o operare continuă a traspaletei pe o perioadă de până la două ore.

H160-stivuitor de mare capacitate

Modelul Linde H160, din noua serie 1401 a fost o prezenţă impunătoare la Stivex 2012, întâmpinând vizitatorii în zona de demonstraţii. H160 este un echipament performant din clasa stivuitoarelor de mare capacitate, reuşind să manipuleze cu uşurinţă sarcini de până la 16 tone. Este singurul stivuitor din gama lui de pe piaţă care are încorporată transmisia hidrostatică de mare precizie. Design-ul compact al structurii de bază a condus la realizarea unui stivuitor mai compact, cu o excelentă manevrabilitate.

Stivuitoarele Linde H160 au fost proiectate pentru a manipula încărcături paletizate sau nepaletizate, oferind soluţia ideală pentru aplicaţii diversificate din sectorul industrial.

Printre caracteristicile noului stivuitor produs de Linde se regăsesc sarcina utilă de 16 tone, înălţimea de ridicare standard de 4.000 mm, motorul cu emisii reduse, Stage III, scaunul cu suspensie hidraulică, sistemul de control al sarcinii “Linde Load Control“, display central cu afişarea tuturor parametrilor de operare importanţi.