Home Logistics Imke Fasold, Jungheinrich România: 2021 a fost unul dintre cei mai buni ani la nivel local

Imke Fasold, Jungheinrich România: 2021 a fost unul dintre cei mai buni ani la nivel local

Imke Fasold, Jungheinrich România: 2021 a fost unul dintre cei mai buni ani la nivel local

2021 a fost pentru grupul german Jungheinrich, unul dintre liderii mondiali în furnizarea echipamentelor pentru manipularea mărfurilor și soluţii pentru intralogistică, cel mai de succes din istoria companiei.

Grupul Jungheinrich a înregistrat comenzi și venituri în creștere, peste prognozele iniţiale, în ciuda restricţiilor generate de pandemie și a provocărilor cu care s-au confruntat lanţurile globale de aprovizionare. Comenzile primite de către companiile din grup au atins o cifră record de 4,87 miliarde euro, iar veniturile au înregistrat, de asemenea, un maxim istoric, urcând la 4,24 miliarde euro. Și profitul companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, EBIT crescând cu 65% comparativ cu 2020, până la 360 de milioane de euro.

Anul 2022 a început conform așteptărilor, rezultatele din Q1 2022 confirmând acest lucru. În ciuda provocărilor din supply chain și a blocajelor în furnizarea de materii prime, comenzile primite, veniturile și EBIT au crescut faţă de aceeași perioadă a anului trecut. „În ciuda circumstanţelor dificile, comenzile primite, veniturile și EBIT au fost toate mai mari în primul trimestru al anului 2022 decât în aceeași perioadă a anului precedent. Până acum, cererea pieței este bună,” a declarat Dr. Lars Brzoska, Chairman of the Board of Management, Jungheinrich AG.

Conflictul din Ucraina a dus la un nivel ridicat de incertitudine în economiile europene și globale și, prin urmare, și pentru dezvoltarea afacerilor grupului Jungheinrich. Având în vedere incertitudinea economică, Consiliul de Administraţie anticipează că pentru întregul an 2022 comenzile, cifra de afaceri și EBIT vor înregistra o creștere ușoară comparativ cu anul trecut. Jungheinrich AG estimează pentru 2022 venituri de 4,2 miliarde de euro.

Evoluţia pe piaţa din România

Și pe plan local activitatea companiei s-a derulat conform așteptărilor, a declarat Imke Fasold, General Manager Jungheinrich România pentru Intermodal&Logistics.

2021 a fost unul dintre cei mai buni ani ai companiei pe piaţa locală. Ca dovadă, compania a livrat pentru unul dintre cei mai mari jucători din retail o flotă de nu mai puţin de 300 de echipamente de manipulat marfa.

În ceea ce privește impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra operaţiunilor companiei, Imke Fasold apreciază că este unul indirect asupra pieţei de echipamente de manipulat marfă și a companiei în general. „România este afectată indirect de războiul din Ucraina. Din acest motiv considerăm că impactul va fi limitat, el fiind generat în special de creșterile de preţ pe bursa materialelor și a materiilor prime și de timpii de livrare mai mari decât de obicei”, a mai spus aceasta.

Unul dintre efectele vizibile ale conflictului de la graniţa României coroborat cu celelalte blocaje pe lanţurile logistice la nivel global cum ar fi criza microcipurilor care efectează procesul de producţie, este creșterea timpilor de livrare pentru echipamente. Deși Jungheinrich, la nivel local și global, depune eforturi pentru a asigura fluxuri optime pentru clienţi, realitatea este însă că aceștia trebuie să aștepte mai mult pentru a-și primi echipamentele. În plus, creșterea preţurilor la materiile prime a dus la creșterea preţurilor produselor finite. „Traversăm o perioadă economică în care inflaţia la nivel mondial a ajuns la niveluri care n-au mai fost atinse de 20-30 de ani. În ciuda contextului nefavorabil, Jungheinrich depune eforturi pentru a limita acest impact”, a explicat Imke Fasold.

“Piaţa de echipamente pentru depozitare în 2021 a fost în creștere faţă de anul precedent datorită noilor tehnologii implementate la nivelul echipamentelor, dar și datorită clienţilor noștri care și-au dezvoltat afacerile prin deschiderea unor noi centre logistice sau facilităţi de producţie” – Imke Fasold General Manager Jungheinrich România

 

Tendinţe pe piaţa de stivuitoare din România

Închirierea pe termen lung a echipamentelor pentru depozit este unul dintre serviciile din portofoliul Jungheinrich România de ale cărui avantaje se bucură mulţi dintre clienţii cheie ai companiei, avantajul principal fiind acela că îi ajută să menţină un cash-flow pozitiv. Cererea de echipamente second-hand sau recondiţionate este în creștere, motiv pentru care în 2021 Jungheinrich a anunţat o investiți importantă pe plan local: deschiderea celei de -a doua fabrici pentru recondiţionarea stivuitoarelor frontale contrabalansate la Ploiești. Aceasta este cea de-a doua fabrică de acest tip a grupului german și va susţine angajamentul companiei în domeniul economiei circulare. La Ploiești vor fi recondiţionate pentru piața europeană stivuitoarele electrice cu contragreutate model EFG și transpaleţii electrici EJE.

Focusul companiei se îndreaptă spre automatizarea echipamentelor

Strategia 2025+ lansată la nivelul întregului grup Jungheinrich face ca focusul companiei să se îndrepte spre automatizarea echipamentelor și maximizarea numărului de echipamente dotate cu baterii Li-ion. Lansarea order pickerului vertical EKS 215a și achiziţia companiei de tehnologie arculus au reprezentat pași importanţi făcuţi de companie în direcţia automatizării în 2021. “În urmă cu mai bine de zece ani, Jungheinrich a marcat începutul unei noi ere a echipamentelor logistice atunci când a introdus primul utilaj în serie cu baterie Li-ion din industria intralogistică. Acum Jungheinrich pune bazele unei noi etape prin introducerea conceptului de POWERLiNE sub forma echipamentelor cu baterii Li-ion integrate,” explică General Manager-ul Jungheinrich România.

Anul trecut, Jungheinrch a introdus în portofoliul său două modele noi de transpaleţi electrici din gama POWERLiNE – ERE 225i și ERD 220i, cu avantaje importante pentru utilizatori în ceea ce privește ergonomia, amprenta compactă, siguranţa și performanţa de lucru.