Home Logistics Depozitare Micul Fermier susţine performanţa cu echipamente logistice marca Jungheinrich

Micul Fermier susţine performanţa cu echipamente logistice marca Jungheinrich

Micul Fermier susţine performanţa cu echipamente logistice marca Jungheinrich

Compania antreprenorială românească Golden Fish a devenit în cei peste 15 ani de prezenţă pe piaţa locală, unul dintre furnizorii de top de soluţii pentru casă, fermă, grădină și livadă pentru micii fermieri.

Sub brandurile proprii Micul Fermier, Detoolz, Almaz și Micul Pădurar, compania comercializează echipamente, piese de schimb și consumabile.

Micul Fermier operează astăzi activităţi de import, depozitare și distribuție naţională într-un depozit clasa A, cu o suprafaţă de 14.500 mp situat în Ștefăneștii de Jos. Depozitul logistic dispune de 18.000 de locaţii de paleţi, iar portofoliul Micul Fermier numără peste 2.000 SKU active comercializate. Doar în 2021, Golden Fish a vândut către parteneri și clienţii finali un număr de aproximativ 4.700.000 unităţi, toate fiind livrate din depozitul logistic al companiei.

Parteneriatul cu Jungheinrich România: onest, bazat pe încredere și calitate

În 2019, atunci când Micul Fermier a trecut la un nivel de dezvoltare superior din punct de vedere logistic, compania a ales să achiziţioneze primele echipamente pentru depozit de la Jungheinrich România, pentru a putea face faţă cererilor tot mai mari venite atât de la partenerii B2B, cât și de la clienţii B2C. “Descriind în doar câteva cuvinte parteneriatul între Micul Fermier și Jungheinrich, aș putea spune că este unul onest, bazat pe încredere și calitate“, explică Gabriel Vișan, Logistic Manager Golden Fish.

Criteriile principale care au stat la baza alegerii echipamentelor și a companiei Jungheinrich România ca furnizor au fost notorietatea și experienţa, gama diversă de soluţii de manipulare a mărfurilor, calitatea și fiabilitatea produselor, precum și serviciile post-vânzare – capacitatea de service și disponibilitatea pieselor de schimb.

“Soluțiile oferite de Jungheinrich răspund nevoilor noastre: fiabilitate, timpi reduși de întrerupere a operării, viteza de lucru, operarea în condiţii de siguranţă. În plus, ne-a impresionat diversitatea echipamentelor oferite, din care am putut alege ceea ce a corespuns perfect nevoilor noastre“, afirmă Gabriel Vișan.

Astăzi, în flota de echipamente pentru depozit a Golden Fish se află 15 transpaleţi manuali, 8 transpaleţi electrici cu platformă (destinația activității de picking în depozit), model ERE 120, atât cu tehnologie Li-ion, cât și Plumb-acid; 4 transpaleţi electrici cu catarg ERC 214 și 1 electrostivuitor model EFG 320.

Performanţa echipamentelor dictează calitatea serviciilor pentru Micul Fermier

Echipamentele de depozit reprezintă pilonii de susţinere ai activităţii logistice din cadrul Golden Fish. De aceea, performanţele acestora, precum și calitatea serviciilor de vânzare sunt criterii absolut obligatorii în alegerea oricărui tip de echipament, dictând modul în care Micul Fermier poate răspunde cerinţelor clienţilor săi. Colaborarea între Micul Fermier și Jungheinrich, spune Logistic Manager-ul, s-a clădit pe o performanţă foarte bună a echipamentelor și o înaltă calitate a serviciilor post vânzare furnizate. “Calitatea acţiunilor de service este una ridicată, atât prin timpii de intervenţie, dotările și pregătirea echipelor, cât și prin disponibilitatea pieselor de schimb originale.”

Ca și parametri de performanţă vizaţi în achiziţia echipamentelor de depozit Jungheinrich s-au numărat capacitatea acumulatorului, manevrabilitatea, siguranţa în operare, perioada de garanţie a echipamentelor și a acumulatorilor, costurile legate de operare și întreţinere, precum și performanţele specifice ale echipamentelor cum ar fi: înălţimea maximă de ridicare la capacitatea nominală, viteza de ridicare/coborâre, dar și de  deplasare cu sarcina ridicată, capacitatea acumulatorului, manevrabilitatea, siguranța în operare, perioada de garanție a echipamentelor și a acumulatorilor, costurile legate de operare și întreținere.

 

“Pentru că ne-am dat seama de faptul că fără suport logistic adecvat compania nu are cum să crească, în ultimii ani ne-am propus să schimbăm radical modul de depozitare și gestionare a mărfurilor și am investit în echipamente de depozit performante. Am crescut și modernizat în mod continuu capacitatea proprie de depozitare si transport, pentru a îmbunatăţi atât acurateţea stocurilor, cât și timpii de livrare și serviciile către clienţi. Produsele comandate ajung la client în momentul de faţă în cel mult 48 de ore, chiar și în zonele cele mai greu accesibile din ţară”  – Gabriel Vișan Logistic Manager Golden Fish

Tehnologia Li-ion, avantaje clare și beneficii pentru utilizator

Primele echipamente e achiziţionate de la Jungheinrich România, spune Logistic Manager-ul, au fost bazate pe tehnologia convenţională plumb-acid. Ulterior, odată cu schimbarea strategiei Jungheinrich, care a început să producă și echipamente electrice cu tehnologia Li-ion, Golden Fish a adoptat cu încredere soluţiile de ultimă generaţie propuse de producătorul logistic. Decizia a avut la bază atât avantajele aduse de eficienţa noilor baterii integrate Li-ion, cât și de reducerea impactului asupra mediului, un aspect care este foarte prezent în valorile furnizorului de soluţii pentru casă, fermă, grădină și livadă pentru micii fermieri.

“Tehnologia Plumb-acid beneficiază de un preţ mai mic faţă de echipamentele cu baterie integrată Li-ion, dar vine la pachet cu câteva minusuri importante: costuri de întreţinere și operare mai mari (consumabile, consum de energie electrică, mai puţine cicluri de încărcare), risc de accidentare crescut și degajare de vapori nocivi în timpul încărcării. Acest ultim aspect a venit și cu impunerea legală de a avea spaţii speciale de încărcare (anti-ex) pentru acest tip de acumulatori, etc.

Pe de altă parte, tehnologia Li-ion aduce câteva avantaje semnificaive cum ar fi: eliminarea costurilor de întreţinere, timpul de încărcare este redus semnificativ (permite încărcări successive de scurtă durată), timpi mai mari de lucru, productivitate crescută, eliminarea riscului de accidentare prin contact cu electrolitul, durata de viaţă în cicluri de încărcare semnificativ mai mare (1200 Pb-acid/ 3000 Li-ion), etc.” spune Gabriel Vișan.