Home Intermodal Rail Hub Transylvania a inaugurat primul tren între Ghent și Arad

Rail Hub Transylvania a inaugurat primul tren între Ghent și Arad

Rail Hub Transylvania a inaugurat primul tren între Ghent și Arad

Rail Hub Transylvania, operatorul terminalului intermodal cu același nume din Arad, a inaugurat serviciul feroviar ce conectează North Sea Port – un port multimodal care consolidează zonele portuare din Vlissingen, Terneuzen și Ghent și România.

Terminalul trimodal din Portul Ghent a fost ales datorită poziționării geografice, ce oferă acces la conexiuni maritime directe cu porturile mari din Marea Britanie, Italia, precum și alte destinații.

Partenerii acestui proiect sunt International Alexander, una dintre cele mai mari companii de transport rutier din România și Transylvania Invest, companie ce activează în domeniul comerțului cu cereale la nivel european de peste 18 ani, care face parte din același grup de companii ca și Rail Hub Transylvania.

“Unicitatea aceste inițiative stă în faptul că două industrii și-au unit resursele pentru a aduce plus valoare, fiecare pe segmentul său de activitate și s-au angajat într-un proiect de transport intermodal pe termen lung. Rail Hub Transylvania este atât operatorul de terminal, cât și integratorul acestui trafic într-un parteneriat transparent cu toate părțile implicate. spune Louisa Gorban, CEO Rail Hub Transylvania.

O parte semnificativă a volumelor pentru export, mărfuri vrac încărcate în containere, sunt asigurate de către Transylvania Invest pe tot parcursul anului, contribuind la echilibrarea fluctuațiilor de volume între import și export în zona Benelux și țările vecine.

“Scopul și strategia de dezvoltare a terminalului se bazează pe definirea unui hub logistic, care să presteze servicii pentru diferite industrii, fiind totodată un liant între marile porturi din Europa. Prin prisma experienței dobândite în organizarea transportului mărfurilor din Ucraina, găsim oportună și dezvoltarea altor conexiuni inland, față de cele tradiționale, pentru transportul combinat de mărfuri,” a declarat Louisa Gorban pentru Intermodal&Logistics.

Rail Hub Transylvania a făcut investiții în terminalul de destinație pentru crearea unui spațiu dedicat care permite descărcarea și distribuția volumelor de cereale pe containere și barje.

Pe ruta Arad – Ghent – Arad timpul de tranzit a fost de 56 de ore pe sens, iar plecarea din terminalul Rail Hub Transylvania are loc în maxim 12 ore de la sosirea trenului, în aceiași zi.

„Pentru al doilea tren avem angajate volume de 70% din capacitatea trenului și ne bucurăm de interesul crescut din partea companiilor active din domeniul logistic, dar și din sectoarele de producție,” precizează Louisa Gorban.

Investiții în depozitare cu temperatură controlată

Printre investițiile pe care compania românească le are în derulare se numără și construcția unui spațiu de depozitare cu temperatură controlată, cu o suprafață de 2.500 mp și 1.500 tone capacitate totală de depozitare.

„Acest spațiu poate deservi și transporturilor de mărfuri în regim de temperatură controlată, servicii pretabile mărfurilor din țări precum Turcia, Polonia și Germania, cunoscut fiind faptul că România este un importator constant din aceste regiuni,” explică CEO-ul Rail Hub Transylvania.