Home Intermodal Primul terminal automatizat de containere, inaugurat în portul Rotterdam

Primul terminal automatizat de containere, inaugurat în portul Rotterdam

Primul terminal automatizat de containere, inaugurat în portul Rotterdam

Operatorul portuar DP World, împreună cu partenerii săi APL (Singapore), HMM (Coreea de Sud), MOL (Japonia) și CMA-CGM (Franța), au inaugurat în mod oficial Rotterdam World Gateway (RWG), primul terminal de containere din lume complet automatizat.

Cu dotări speciale de manipulare pentru barje, transport feroviar și rutier, și o capacitate de 2,35 de milioane TEU, RWG este departe de a fi un terminal maritim tradițional. Datorită caracterului său extrem de inovativ, acesta este capabil să gestioneze cele mai mari flote maritime, în cel mai eficient și mai sigur mod cu putință.

Din totalul de 180 de angajați care lucrează în cadrul terminalului, cei mai mulți sunt specialiști IT care gestionează sistemul avansat de automatizare. Conceptele de inovație care au fost implementate au redus semnificativ distanțele pentru transportul în interiorul terminalului, dar și numărul echipamentelor folosite, facilitând astfel operațiunile de manipulare a containerelor.

Terminalul are 11 macarale deep-sea, 3 poduri rulante pentru barje, 2 macarale feroviare și 50 de macarale automate de stivuire. Toate aceste echipamente, 100% electrice sunt acționate de surse de energie verde.