Home Intermodal Cefin a inaugurat cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa

Cefin a inaugurat cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa

Cefin a inaugurat cel mai mare sediu Ford Trucks din Europa

Ford Trucks a inaugurat oficial primul său sediu din România, care este și cel mai mare din Europa. Amplasat pe autostrada A1, la km 13,2, în cea mai mare zonă industrială a României, noul sediu îndeplineşte cele mai exigente standarde Ford Trucks şi oferă servicii complete: vânzări, servicii postvânzare şi piese de schimb. Zona de service este autorizată și dotată în conformitate cu standardele recomandate de producător, oferind toate serviciile de garanție sau postgaranție pentru modelele Ford Trucks.

La evenimentul de deschidere au participat reprezentanți ai Ford Otosan: Lisa King – Ford Otosan, Director General Adjunct, Ahmet Kınay – Ford Trucks, Assistant General Manager, şi Emrah Duman – Ford Trucks, Director, Pieţe Internaţionale, precum și reprezentanți ai Cefin Trucks, dealer oficial în România:Stefano Albarosa – Director General și Emilian Nahorniac – Director Național de Vânzări.

Lisa King, Director General Adjunct al Ford Otosan, a declarat: “În concordanţă cu strategia noastră globală pe segmentul camioane, Ford Trucks continuă să dezvolte o rețea internațională cu acorduri de distribuție pe 3 continente, în special în Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Rusia și Turcia şi, cel mai recent, în Europa de Est. Întrucât am crescut deja prezența noastră în diferite regiuni ale lumii, Europa de Est este acum piața noastră prioritară. Suntem foarte încântați să anunțăm că acest sediu reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale planului de distribuție al Ford Trucks, deoarece este primul nostru pas în România și cel mai important din Europa până acum. Cefin Trucks este un partener de afaceri foarte important pentru noi și credem că acest centru va contribui în mod semnificativ la prezența Ford Trucks în România și Europa”.

“Datorită cunoaşterii noastre excepționale a pieței și a experienței pe care o avem, realizările Ford Trucks din România se desfășoară așa cum am planificat și suntem foarte mândri de acest parteneriat de top care aduce o valoare unică industriei de transport din România. Sediul ultramodern Ford Trucks din România, un punct de referință pentru birourile europene ale companiei Ford Trucks, este o dovadă vie a acestui lucru”, a explicat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Sediul Ford Trucks din București a fost lansat cu un rebranding, în urma unei investiții de peste 200.000 de euro, finalizat cu o clădire complet renovată, în conformitate cu standardele Ford Trucks. De asemenea, Cefin a investit aproximativ 3,5 milioane euro în stocul de camioane.

Pentru următoarea perioadă, Ford Trucks împreună cu Cefin și-au propus vânzarea unui număr de 220 de unități în acest an, ceea ce corespunde cu o cotă de piață de peste 6% din volumele totale ale segmentelor sale țintă. De la anunţul oficial al lansării, în decembrie 2016, un număr considerabil de unități Ford Trucks a fost livrat clienților români importanţi, printre care se află Vlase International, care a avut un feedback excelent după perioada de testare.

În plus, compania a fost anunțată ca fiind câștigătoarea unui lot de 16 autobasculante 8×4 într-o licitație importantă, o recunoaștere a produselor Ford Trucks extrem de competitive (specificații tehnice și poziționarea prețurilor). Esenţiale pentru strategia de dezvoltare a vânzărilor a companiei Cefin rămân amprenta și acoperirea națională. Compania va acoperi toată piața din România cu personalul propriu de vânzări, estimat a ajunge la 24 de persoane până în primul trimestru al anului 2018. Prezența în cele mai importante zone ale țării va fi asigurată de sucursalele existente ale Cefin Trucks (București, Arad, Deva și Timișoara – deja operaționale) și de către sediile partenerilor, acționând sub un mandat limitat ca furnizor de servicii postvânzare, piese de schimb, întreținere, reparații.

17.000 mp pentru Ford Trucks în București

Sediul Ford Trucks beneficiază de o suprafață dedicată de 17.000 mp, cu o vizibilitate ridicată de pe autostradă, împărţită după cum urmează: o clădire de aproape 3.900 mp (amprenta la sol), parcare (pentru stocuri de vehicule, parcare betonată) – 13.000 mp, suprafața totală a birourilor – aproape 1.700 mp, suprafața totală a service-ului şi depozitului de piese de schimb – aproape 3.000 mp.

Service-ul autorizat Ford Trucks este complet renovat și modernizat conform standardelor corporatiste și tehnice ale Ford Trucks, cu 9 linii de lucru: 7 linii de reparații cu elevatoare, 1 pentru ITP (inspecție tehnică periodică) și 1 linie de spălare a camioanelor. Unitatea înregistrează o medie de 600 de reparații / lună și are o capacitate de reparații simultane însumând până la 25 de vehicule (camioane sau semiremorci) în fiecare zi. Aceasta este una dintre cele mai mari facilități de asistență tehnică din Europa, oferind reparații complexe mecanice, electrice și tinichigerie pentru toate tipurile și mărcile de camioane, remorci și semiremorci. 85 de angajați lucrează în 2 schimburi.