Home Intermodal DCSA pledează pentru introducerea eBL ca standard în transportul maritim

DCSA pledează pentru introducerea eBL ca standard în transportul maritim

DCSA pledează pentru introducerea eBL ca standard în transportul maritim

DCSA (Asociația digitală a transportatorilor maritimi de containere) pledează pentru standardizarea digitalizării documentelor de expediție în transportul maritim (eBL), însă spune că e nevoie de colaborare în industrie. Digitalizarea acestor documente ar putea duce la reduceri de costuri de aproximativ 4 miliarde de dolari anual la o rată de adopție de 50% în transportul maritim de containere.

Eliminarea documentației pe hârtie în tranzacțiile de transport maritim va face ca fiecare aspect comercial în industrie  să se deruleze mai bine, mai ușor, mai ieftin, cu o siguranță crescută și reducând impactul asupra mediului, precizează DCSA într-un comunicat de presă.

“Pentru orice tehnologie, fie că este blockchain sau un registru digital, pentru a livra în siguranță un eBL de la un capăt al lanțului logistic la celălalt, trebuie să existe standarde de modelare a informațiilor și transmitere. Dacă toți cei care vin în contact cu același document folosesc același format al informațiilor și standarde de comunicare, documentul poate fi transmis fără probleme indiferent de relațiile preexistente între cei implicați. Standardele digitale vor permite interoperabilitatea între părțile implicate, cum ar fi furnizori de sisteme, expeditori, transportatori, bănci sau organizații guvernamentale,” explică DCSA.

Ca parte a acestei inițiative, asociația va dezvolta standarde cu sursă deschisă pentru termenii legali necesari și condiții, dar și pentru definiții și terminologie pentru a facilita comunicarea între clienți, liniile maritime, instituții financiare și alte părți implicate.