Home Intermodal 700.000 de containere inteligente în flota Hapag Lloyd

700.000 de containere inteligente în flota Hapag Lloyd

700.000 de containere inteligente în flota Hapag Lloyd

Flota de 1,6 milioane de containere a Hapag Lloyd va fi echipată cu dispozitive de monitorizare până în 2024. Armatorul german a sărbătorit instalarea dispozitivului cu numărul 700.000, eveniment la care a luat parte și ministrul federal german al industriei digitale și al transporturilor, Dr. Volker Wissing.

“Digitalizarea oferă mari oportunități pentru industria transporturilor. Un semn în acest sens este progresul înregistrat de Hapag-Lloyd în construirea unei flote inteligente de containere. Astfel de progrese nu numai că aduc beneficii transportului maritim, dar consolidează poziția Germaniei de țară inovatoare și contribuie la viziunea noastră privind un sector al transporturilor mai bine conectat și mai eficient”, a declarat Wissing.

“Suntem mândri să fim un lider în domeniul digitalizării transportului maritim containerizat. Proiectul nostru “Smart Container Fleet” vizează transformarea industriei și stabilirea de noi standarde pentru a crește transparența lanțului de aprovizionare “, a adăugat Rolf Habben Jansen, CEO al Hapag-Lloyd.

Monitorizarea containerelor pentru mărfuri generale constituie o premieră în industrie, iar tehnologia de urmărire în timp real instalată permanent pe containerele standard colectarea de date de la acestea va spori vizibilitatea și va răspunde la întrebarea crucială: “Unde este containerul meu?”

Dispozitivele de urmărire alimentate cu baterii solare, echipate cu senzori interni și GPS, vor transmite date prin intermediul rețelei de telefonie mobilă. Aceste dispozitive sunt rezistente la explozii, în conformitate cu standardele stabilite, asigurând siguranța echipajelor, a încărcăturii și a navelor.

Cea mai mare parte a flotei de containere a Hapag-Lloyd va fi digitalizată până la începutul anului 2024.