Home Automotive Hella investește 20 de milioane de euro într-o fabrică verde la Timișoara

Hella investește 20 de milioane de euro într-o fabrică verde la Timișoara

Hella investește 20 de milioane de euro într-o fabrică verde la Timișoara

Producătorul german de componente electronice și sisteme de iluminat pentru industria automotive Hella, operațional sub brandul umbrelă FORVIA, extinde fabrica din Ghiroda (județul Timiș).

Investiția grupului german se ridică la 20 milioane de euro, urmând să fie create 500 de noi locuri de muncă.

Noua fabrică va avea o suprafață de 13.000 mp și va include zone de producție, depozitare, dar și birouri. Aici se vor produce componente ce vor fi fabricate pe linii automate și semi-automate de pre-asamblare și asamblare finală a produselor, cu cinci linii SMT. Clădirea va beneficia de tehnologii sustenabile, aproximativ 60% din totalul energiei necesare funcționării provenind din surse regenerabile. Fabrica va avea și un sistem geotermal pentru încălzire și răcire, panouri radiante în zona de birouri și panouri fotovoltaice pe o suprafață de 7.000 mp.

În plus, în zona de birouri, clădirea va avea un acoperiș ”verde”, cu vegetație ce va acoperi întreaga zonă. Astfel, producătorul de componente auto va reuși să își atingă obiectivul de a deveni o companie neutră din punct de vedere climatic până în 2025 la nivel global.

”Există o cerere crescută pentru produsele noastre, ceea ce este o provocare și totodată un impuls pentru divizia electronică a Hella în România. Datorită extensiei pe care o vom inaugura la Ghiroda în mai puțin de doi ani, vom reuși să răspundem cu succes nevoii clienților noștri de produse superioare. Ne îndreptăm spre un viitor diferit pentru industria automotive, astfel că ne-am adaptat de ceva timp la tendințele acesteia: reducerea emisiilor de carbon, vehicul conectat cu șoferul și mediul, în siguranță.

În același timp, suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul în care ne desfășurăm activitatea, de aici și condițiile deosebite pe care le îndeplinește clădirea nouă, cu concept `verde”, a declarat Gelu Murariu, director general HELLA România.

25 de milioane de piese expediate anual de la fabrica Hella din Ghiroda

În prezent, în fabrica HELLA din Ghiroda se produc câteva zeci de tipuri de piese și de echipamente, de la actuatoare la sisteme complexe de management al bateriilor, precum și computerul auto, pedalele. Capacitatea de producție a componentelor BMS (sistem de management al bateriei), deja  produse în actuala fabrică Hella, va crește odată cu demararea producției la noua unitate în 2024. De asemenea, în noua fabrică vor fi produse și sisteme electronice pentru vehicule din categoria BCM (Body Control Module) pentru care cererea este tot mai mare, fiind utilizate în procesul de fabricație al vehiculelor electrice, dar și al celor autonome.

Anual, aproximativ 25 de milioane de componente sunt expediate de la Ghiroda către unii dintre cei mai mari producători de vehicule. După finalizarea investiției, capacitatea de producție a fabricii din România va crește cu 4 milioane de piese pe an.