Home Automotive Tranzacție importantă în industria auto: Faurecia cumpără pachetul majoritar de acțiuni al producătorului german Hella

Tranzacție importantă în industria auto: Faurecia cumpără pachetul majoritar de acțiuni al producătorului german Hella

Tranzacție importantă în industria auto: Faurecia cumpără pachetul majoritar de acțiuni al producătorului german Hella

Furnizorul francez Faurecia a ajuns la un acord cu familia ce deține producătorul german de componente auto electronice și de iluminat Hella, au transmis companiile sâmbătă, 14 august, într-un comunicat de presa.  

Faurecia va achiziționa 60% din acțiunile Hella pentru suma de 3,4 miliarde euro cash și până la 13,571,428 de noi acțiuni Faurecia (la un preț de referință de 42,063 euro pentru o acțiune Faurecia). De asemenea, grupul francez și-a anunțat disponibilitatea de a cumpăra și restul de acțiuni Hella într-o licitație publică la un preț de 60 EUR pe acțiune(preț brut de ofertă de 60,96 EUR, inclusiv dividendul așteptat de 0,96 EUR pe acțiune).

Închiderea tranzacției este supusă aprobărilor de reglementare și este așteptată la începutul anului 2022. Acționarii grupului HELLA vor păstra o participație de până la 9% în societatea-mamă listată printr-o participație inversă și vor rămâne aproape de companie în viitor. De asemenea, un reprezentant al grupului urmează să se alăture și Consiliului de Administrație al Faurecia.

Faurecia a transmis într-un comunicat că tranzacția a reprezentat o valoare totală estimată a întreprinderii de 6,7 miliarde de euro (7,90 miliarde de dolari) pentru 100% din Hella.

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacții din ultimii trei ani pe piața europeană a producției de componente auto.

Al șaptelea cel mai important producător global de componente auto

Combinarea operațiunilor celor două companii va duce la crearea a celui de-al șaptelea cel mai mare producător de componente auto din lume (în primii 5 producători în Europa și primii zece în America și Asia).

Grupul nou format va deveni un jucător important în producția de componente electronice și software, cu vânzări de 3,7 miliare euro și o echipă formată din 3.000 de ingineri software și un lider tehnologic la nivel global, cu un portofoliu de acoperă un portofoliu vast de clienți, dar și un număr importante de tendințe viitoare în sectorul automotive: electro-mobilitate, conducere automată, managementul ciclului de viață (inclusiv aftermarket și aplicații speciale).

HELLA va contribui cu portofoliul său puternic în managementul energiei, senzori și actuatoare, în timp ce Faurecia va oferi soluții sofisticate de stocare a hidrogenului. În conducerea automată, cele două companii vor crea, de asemenea, un lider global în tehnologie, cu o gamă largă de produse și sisteme. În acest scop, Faurecia contribuie, printre altele, cu expertiza subsidiarei sale Faurecia Clarion Electronics.

Sinergiile și optimizarea costurilor, inclusiv achizițiile, cheltuielile generale și alte cheltuieli de exploatare, ar trebui să genereze o rată de rulare EBITDA de> 200 milioane EUR. Impactul P&L ar trebui să crească treptat de la 40% în 2023 la 80% în 2024, pentru a ajunge la 100% în 2025. Sinergiile din vânzări ar trebui să genereze venituri cuprinse între 300 și 400 milioane EUR până în 2025, valorificând amprenta puternică a Faurecia în China, Japonia și America să vândă marca Hella și poziția pe segmentul componentelor electronice pe care Hella o deține în rândul producătorilor germani de vehicule finite pentru a crește cota de piață a Faurecia.

Pentru a valorifica pe deplin potențialul ambilor parteneri, domeniile cheie ale HELLA vor fi integrate în grupul Faurecia, menținând un grad ridicat de responsabilitate operativă. În același timp, acordul de fuziune prevede continuarea strategiei de afaceri HELLA și investiții consistente în dezvoltarea viitoarelor tehnologii auto, pentru a-și asigura poziția de lider în tehnologie și pe piață. Rețeaua de cooperare stabilită de HELLA, formată din numeroase asocieri și parteneriate strategice, va fi, de asemenea, consolidată.

Toate contractele de muncă și contractele colective ale angajaților Hella vor fi păstrate. Conform acordului dintre cele două companii, sediul central al Hella din Lippstadt va rămâne o locație centrală pentru noul grup.

Patrick Koller, CEO Faurecia, a declarat: „Această fuziune este o oportunitate unică de a crea un lider global în tehnologiile auto. Sunt convins că Faurecia și Hella se potrivesc foarte bine având în vedere că împărtășim o viziune, valori și o cultură comună. Echipele noastre talentate au cooperat foarte eficient de la sfârșitul anului 2018 și și-au demonstrat capabilitățile combinate. Împreună, vom avea avantajul competitive de a beneficia de pe urma tehnologiilor care transformă industria auto. Combinând portofoliile noastre de produse și acoperirea pieței, vom accelera creșterea profitabilă, prin inovație, cu mai mult conținut electronic și software și o calitate îmbunătățită a execuției. Profilul nostru financiar va rămâne solid, cu o atenție deosebită acordată generării susținute de numerar. Sunt încrezător că această combinație va crea valoare adăugată pentru clienții, angajații și acționarii Faurecia și Hella.”

Dr. Rolf Breidenbach, CEO Hella, a afirmat: „Faurecia și HELLA se potrivesc foarte bine. Acest lucru se aplică în special gamei de produse și acoperirii pieței. În plus, ambii parteneri acordă o mare valoare orientării către clienți, excelenței operative și leadershipului tehnologic. Prin urmare, este logic să ne unim forțele pentru a conduce viitorul mobilității împreună. Având Faurecia alături, vom avea și mai multe oportunități de a face acest lucru.”