Home Logistics Green Logistics JUNA: pay-per-use pentru camioanele electrice

JUNA: pay-per-use pentru camioanele electrice

JUNA: pay-per-use pentru camioanele electrice

Scania CV AB și sennder Technologies GmbH și-au unit forțele în cadrul joint-venture-ului JUNA, al cărui obiectiv este să faciliteze adopția camioanelor electrice în transportul rutier de marfă din Europa.

Noua companie cu sediul la Berlin va introduce un model inovator de plată per utilizare (n.red. pay-per-use) pentru camioanele electrice. Prețul include accesul la vehiculele electrice Scania, reparații, întreținere, asigurări, servicii digitale și de monitorizare.

Acest lucru înseamnă că operatorii logistici și companiile de transport nu vor trebui să suporte costurile ridicate de achiziție ale camioanelor electrice și nu vor avea riscuri legate de valoarea reziduală sau tehnologie, principalele obstacole care împiedică în prezent adopția camioanelor electrice.

“JUNA este rezultatul unei colaborări între două companii cu expertiză complementară în domeniul vehiculelor electrice și al logisticii digitale, care va accelera tranziția către transportul electric.

Scania explorează noi soluții și identifică noi modalități de a crea valoare pentru clienții noștri, astăzi și în viitor. Și suntem mândri să vedem cum acest proiect cu sennder prinde viață. Credem că va juca un rol important în tranziția către un sistem de transport durabil”, a declarat Gustaf Sundell, vicepreședinte executiv și șef al departamentului Ventures and New Business al Scania.

Curse garantate pentru transportatorii mici și mijlocii

Avantajul JUNA, precizează Scania și sennder, este dat de predictibilitate comercială prin venituri garantate. Acest lucru se întâmplă combinând camioanele electrice premium și serviciile personalizate ale Scania cu tehnologia avansată a sennder prin care transportatorii mici și mijlocii sunt puși în contact cu freight forwarderi și au acces la curse garantate.

David Nothacker, CEO al sennder Technologies GmbH, a explicat: “Acesta este un moment crucial pentru industria noastră și suntem încântați să ne asociem cu Scania pentru a crea un joint venture care va impulsiona adoptarea pe scară largă a camioanelor electrice.

Având în vedere că acestea costă de două până la trei ori mai mult decât camioanele diesel și că 70% din toate camioanele din Europa sunt deținute de mici transportatori cu mai puțin de 10 camioane, combinația dintre oferta de plată per utilizare a JUNA și utilizarea capacității de către sennder va elimina efectiv barierele în calea adoptării camioanelor electrice.”

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In