Home Companii Premiul pentru Fan Courier

Premiul pentru Fan Courier

FAN Courier, liderul pieţei locale de curierat,  câştigă pentru a cincea oară,  consecutiv,  locul 1 în Topul Naţional al Firmelor din România în clasamentul întocmit de Camera de Comerţ şi Industrie a României. Compania, cu acţionariat integral românesc privat, a devansat ceilalţi competitori înscrişi la categoria „Întreprinderi foarte mari”, grupa Alte activităţi poştale şi de curierat prin punctajul obţinut la capitolele „Management de calitate”, „Competenţă” şi „Spirit de Inovaţie”.

Titulatura de „companie laureată” acordată de Camera de Comerţ şi Industrie a României vine la scurt timp după ce, la sfârşitul lunii octombrie, FAN Courier a fost premiată de Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti,  pentru performanţă şi calitatea serviciilor furnizate.

„Premiile oferite de cele două organizaţii profesionale ne onorează şi sunt o recunoaştere a efortului depus în cei 13 ani de când FAN Courier a intrat pe piaţa de curierat. Este meritul unei echipe formate din aproape 2.500 de angajaţi, în care noi, acţionariatul credem şi investim constant”, a declarat Neculai Mihai, unul dintre cei trei fondatori ai companiei.

Topul Naţional al Firmelor reflectă clasamentul anual al companiilor care desfăşoară operaţiuni pe piaţa din România, clasament întocmit pe baza rezultatelor raportate: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane şi numărul mediu de angajaţi.

Datorită strategiei de creştere organică pentru care a optat încă de la înfiinţare, FAN Courier a înregistrat o creştere constantă a afacerilor, pe fondul extinderii portofoliului de clienţi şi creşterea numărului domeniilor economice deservite, a investiţiilor în tehnologie şi a creşterii numărului de angajaţi.

FAN Courier a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 44,3 milioane de euro, în creştere faţă de anul anterior iar după primele şapte luni ale anului a înregistrat afaceri de  28,8 milioane de euro.

Compania şi-a consolidat anul acesta cota de piaţă la 24% şi şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa locală de curierat.