Home Intermodal Aeroportul Oradea va fi modernizat

Aeroportul Oradea va fi modernizat

Aeroportul Oradea va fi modernizat

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat  contractul de finanțare a proiectului de extindere și modernizare a suprafeței aeroportuare din cadrul Aeroportului Oradea.

Prin acest contract, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru refacerea și extinderea pistei existente și a bretelelor de acces, precum și realizarea unei platforme de îmbarcare-debarcare care să poată asigura staţionarea unui număr de 6 aeronave și a unui sistem de balizaj luminos. Totodată, va fi realizat și un sistem de iluminat pentru platforma de îmbarcare – debarcare, cu piloni de iluminat echipați cu proiectoare, toate aceste lucrări fiind corespunzătoare normelor Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementărilor Aeronautice Civile Române RACR.

Lucrările vor fi demarate la 1 aprilie 2014 și, potrivit calendarului, ar urma să fie finalizate la 30 septembrie 2015. Valoarea totală a proiectului este de 129,7 milioane de lei. Modernizarea Aeroportului Oradea va avea ca impact creşterea numărului de pasageri de pe acest terminal, contribuind astfel la dezvoltarea locală.

Politica Ministerului Transporturilor vizează în mod special susținerea economiei locale prin investiții în infrastructura aeroportuară. “Vom oferi tot sprijinul și în viitor pentru realizarea acestui tip de proiecte, care pot aduce valoare adaugată la nivelul comunităților locale. Scopul nostru este să dezvoltăm aeroporturile din marile orașe și să creăm în jurul lor centre multimodale, pentru a avea astfel conexiuni între toate modurile de transport, iar oamenii să poată ajunge astfel de la aeroport cu ușurință în orașele din apropiere”, a declarat Ramona Mănescu, Ministrul Transporturilor.