Home Companii DPD România a investit 1,5 milioane euro într-un nou centru logistic

DPD România a investit 1,5 milioane euro într-un nou centru logistic

DPD România a investit 1,5 milioane euro într-un nou centru logistic

DPD România, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața locală de coletărie și curierat expres, a inaugurat un nou centru logistic în România. Cu o suprafață de 4.800 mp, depozitul face parte din proiectul logistic LOG.IQ București și este amplasat în Mogoșoaia.

Investiția pentru dezvoltarea și dotarea noului depozit din Bucureşti se ridică la 1,5 milioane de euro și a fost destinată exclusiv amenajării și dotării cu tehnologie şi echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat. Capacitatea noului depozit, unde vor lucre 160 de curieri, permite manipularea si sortarea a 70.000 colete pe zi, respectiv 2.000 de paleți pe zi.

”Această investiție are un rol cheie în dezvoltarea business-ului DPD România și face parte din strategia de extindere a capacității logistice la nivel național, pe care am demarat-o încă de anul trecut. Locația a fost aleasă strategic, în special datorită poziționării proiectului, aproape de Capitală și de principalele căi de transport rutier. Depozitul din Mogoșoaia are cele mai moderne soluții logistice la nivel naţional, fiind dotat cu o nouă linie de sortare și manipulare. Acest sistem facilitează sortarea rapidă a unor volume mari de colete şi creşte fereastra operaţională de livrare şi colectare în România”, declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

De asemenea, DPD România va extinde și capacitatea logistică a hub-ului central din Sibiu, care va fi utilizat la capacitate maximă începând cu toamna acestui an si va permite manipularea a 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.