Home Companii COSCO a devenit acționar majoritar al Portului Piraeus

COSCO a devenit acționar majoritar al Portului Piraeus

COSCO a devenit acționar majoritar al Portului Piraeus

Compania deținută de către guvernul chinez a cumpărat 12.750 de acțiuni, reprezentând 51% din Portul Piraeus, pentru suma de 280,5 milioane euro.

Vânzarea Portului Piraeus fusese suspendată de către guvernul de stânga în urma câștigării alegerilor în ianuarie 2015, dar discuțiile au fost reluate în urma semnării acordului de bailout cu Uniunea Europeană.

Se preconizează că în următorii cinci ani COSCO va achiziționa încă 16% din acțiunile celui mai mare port grecesc.“Dacă COSCO va îndeplini anumite condiții ale acordului, inclusiv finalizarea investițiilor obligatorii până la suma de 300 milioane euro, va plăti către HRADF (Autoritatea de Privatizare din Grecia) încă 88 de milioane de euro și va crește acționariatul la 67%” se arată într-un comunicat dat publicității.
COSCO a anunțat că va investi până la 500 milioane de euro în Portul Piraeus pentru a îmbunătăți terminalele de containere și cele pentru vasele de croazieră.  Operator al unuia dintre terminalele de containere din Portul Piraeus din 2009, compania chineză a crescut competitivitatea portului. Traficul de containere în Portul Piraeus în 2015 a fost de 3,36 milioane TEU, de la 880.000 în 2010.