Home Automotive DUAL BORGSTENA GROUP preia fabrica Prevent din Deta

DUAL BORGSTENA GROUP preia fabrica Prevent din Deta

DUAL BORGSTENA GROUP preia fabrica Prevent din Deta

Producătorul scandinav DUAL BORGSTENA GROUP a preluat fabrica din Deta, județul Timiș a furnizorului de textile pentru industria automotive Prevent.

Unitatea își va desfășura operațiunile sub managementul diviziei TRIMSOL, specializată în producția de huse pentru industria automotive, care mai deține alte trei unități de producție în România la Făget (Timiș), Marghita (Bihor) și Reșița (Caraș-Severin). Odată cu preluarea Prevent, numărul angajaților TRIMSOL din România crește la 1.000 de persoane, iar compania își consolidează poziția pe piața de soluții textile pentru industria automotive având 4 unități de producție JIT amplasate strategic în Europa.

Borgstena Group, companie fondată în 1025, este lider în furnizarea de soluții textile și componente pentru industria automotive, casă și birou din Peninsula Scandinavă. În industria automotive compania lucrează cu unii dintre cei mai mari producători de vehicule de pasageri și vehicule comerciale, precum Volvo, Volvo Trucks, Kia, Hyundai, Volkswagen, Skoda, SEAT, Scania, MAN, FIAT și alții.

TRIMSOL este un joint venture între producătorul corean DUAL și Borgstena Gruppen. În 2017, DUAL a achiziționat 95% dintre acțiunile Borgstena Group Sweden AB, fiind creat astfel DUAL Borgstena Group.