Home Logistics Ambalare EPAL: paleţi pentru transportul produselor chimice

EPAL: paleţi pentru transportul produselor chimice

EPAL: paleţi pentru transportul produselor chimice
Martin Leibrandt, CEO al EPAL

Cea mai mare entitate responsabilă cu calitatea produselor din lemn pentru transportul mărfurilor, EPAL (European Pallet Association/ Asociaţia Europeană de Paleţi) a lansat o gamă de paleţi certificaţi din punct de vedere al calităţii pentru transportul de produse chimice. Martin Leibrandt, CEO al EPAL

EPAL, care oferă și licenţe de siguranţă pentru paleţi, a anunţat lansarea noului produs în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la Düsseldorf, Germania. Graţie acestei inovaţii, EPAL și-a mărit gama de sisteme din lemn pentru transportul mărfurilor la nouă modele, acestea fiind destinate transportului produselor chimice, dar și altor industrii. EPAL aplică standardele a căror eficienţă este deja recunoscută în industrie și pentru acest nou produs. În acest fel, EPAL oferă o soluţie și pentru o zonă din industria logistică ce nu era suficient acoperită. Martin Leibrandt, CEO al EPAL a declarat„Sunt mulţumit că EPAL a reușit să satisfacă cerinţele utilizatorilor și să adauge o componentă nouă și importantă la oferta de produse deja existente.

Acum utilizatorii pot integra calitatea independent testată, siguranţa și sustenabilitatea paleţilor EPAL CP în lanţul logistic al industriei chimice”. În trecut, partea industriei responsabilă cu transportul de produse chimice a întâmpinat diverse probleme. În principal, este vorba despre lupta pentru cel mai bun preţ, dar și lipsa unei evaluări independente asupra calităţii paleţilor, ceea ce însemna că, de cele mai multe ori, paleţii nu erau conformi cu standardele pentru siguranţă în transport. Noile produse, aprobate de EPAL, vor fi disponibile angajaţilor din industrie începând cu data de 1 ianuarie 2018. Toţi paleţii de tip EPAL CP sunt construiţi conform standardului ISPM 15 și sunt destinaţi transportului internaţional de marfă. Lansarea acestui produs este programată în toate ţările în care EPAL comercializează, recondiţionează și repară paleţi.

Ce este EPAL?

EPAL asigură buna funcţionare a fluxului de mărfuri din industria logistică cu peste 450 de milioane de Euro-paleţi și 20 de milioane de paleţi de tip cutie în cadrul celul mai mare schimb deschis de paleţi din lume. Asociaţia activează din anul 1991 și are reprezentanţe în 30 de ţări. Paleţii EPAL sunt produși din lemn crescut în mod sustenabil, neutru din punct de vedere al conţinutului de dioxid de carbon, ce pot fi ușor reparaţi și reciclaţi și cu costuri reduse de transport, datorită disponibilităţii largi a acestor produse.