Home Logistics Depozitare Cum poate un WMS să eficientizeze logistica la temperatură controlată?

Cum poate un WMS să eficientizeze logistica la temperatură controlată?

Cum poate un WMS să eficientizeze logistica la temperatură controlată?
  • Studiu de caz: implementare Mantis Logistic Vision pentru managementul platformei multi-fresh METRO de către Tibbett Logistics

Provocările logistice ale spaţiilor de depozitare pentru produse cu regim de temperatură controlată sunt mult mai complexe comparativ cu cele ale spaţiilor de depozitare la temperatură ambientală. costurile de operare ale unor astfel de spaţii sunt de asemenea mai ridicate, astfel că identificarea tuturor zonelor unde procesele pot fi optimizate și operaţiunile eficientizate este cu atât mai importantă. De asemenea, trasabilitatea produselor face obiectul unor norme extrem de stricte.

Toate aceste cerinţe, coroborate cu agilitatea și rapiditatea caracteristice lanţului de aprovizionare ale unui retailer, fac ca de multe ori aceste companii să opteze pentru păstrarea operaţiunilor logistice in-house, iar atunci când optează pentru externalizare au nevoie de un partener care deţine nu doar know how-ul, ci și tehnologia necesară pentru a putea răspunde nevoilor logistice ale acestora. Atunci când METRO România a decis să externalizeze gestionarea operaţiunilor logistice pentru platforma sa de multifresh către Tibbett Logistics, furnizorul de servicii logistice a apelat la partenerul său Mantis pentru implementarea unui sistem de management al depozitului care să fie adaptat la cerinţele și nevoile clientului său în materie de eficientizare a operaţiunilor, trasabilitate și vizibilitate pe întregul lanţ logistic.

Colaborarea dintre Tibbett Logistics și furnizorul internaţional de sisteme software pentru logistică Mantis SEE datează încă din 2006, când a fost implementat primul sistem pentru centrul de distribuţie al Real Hypermarket. În prezent, Tibbett Logistics are 140 de utilizatori care folosesc sistemul Mantis Logistic Vision. “Dacă în general proiectele de implementare de WMS urmează un scenariu clasic: marfa este recepţionată, depozitată, făcut picking din locaţie, pregătită comanda pentru distribuţie, în acest caz lucrurile se desfășoară un pic atipic pentru că marfa nu staţionează, se face picking direct din recepţie în condiţii de spaţiu relativ limitat” spune Cristian Moraru, Technical Manager Mantis SEE.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In