Home Industrii Investiție de 48,3 milioane euro la Turda. STADA deschide o fabrică de medicamente

Investiție de 48,3 milioane euro la Turda. STADA deschide o fabrică de medicamente

Investiție de 48,3 milioane euro la Turda. STADA deschide o fabrică de medicamente

Stada România, subsidiara locală a grupului STADA Arzneimittel AG, va investi 48,3 milioane euro într-o nouă fabrică de produse farmaceutice, în Parcul Industrial şi Logistic Arieş din Turda, judeţul Cluj.

Proiectul de tip greenfield, parțial susținut de Guvernul României, printr-un ajutor de stat, are o suprafață de 30.000 mp, întreaga suprafață a terenului achiziționat fiind de 100.000 mp.

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), cu o capacitate anuală de 100 milioane capsule. Capacitatea de producție a fabricii poate fi extinsă până la 12 linii tehnologice. Site-ul din Parcul Industrial Arieș va include și un depozit logistic automatizat.

Fabrica din Turda, hub de supply chain la nivel regional

Producția este estimată să înceapă în toamna anului 2024 și vor fi create 375 locuri de muncă. Fabrica va deveni un hub de supply chain regional al companiei. Produsele finite fabrica la Turda- atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produsele farmaceutice OTC (eliberate fara prescripție medicală) – sunt destinate cu preponderență piețelor din Europa pe care grupul STADA este prezent. Printre produsele care urmează să fie fabricate aici se numără antidepresive, antihistaminice și agenți antiinflamatori, precum și medicamente pentru tratarea diabetului, a colesterolui și a hipertensiunii.

„Am ales Turda pentru că este un oraș situat în centrul regiuni importante din punct de vedere strategic pentru Grupul STADA”, a explicat Mihai Fugarevici, director general al STADA România. „Este aproape de laboratoarele și depozitul nostru de testare din Timișoara, România, precum și de unitățile de producție STADA din Serbia. Locația geografică a fabricii oferă, de asemenea, legături rapide de transport către piețele cheie europene.”

Fabrica de la Turda va adăuga o capacitate suplimentară rețelei existente de producție, supply chain și unități de ambalare a STADA, care sunt deja capabile să furnizeze aproximativ 13 miliarde de unități de doză solidă și peste 700 de milioane de capsule pe an.