Home Companii Macromex a construit cel mai înalt depozit High Bay din Europa

Macromex a construit cel mai înalt depozit High Bay din Europa

Macromex a construit cel mai înalt depozit High Bay din Europa

Macromex, unul dintre cei mai mari jucători din industria de food din România, a finalizat construcția celui mai înalt depozit High-Bay de produse congelate din Europa.

Construcția acestui proiect logistic complex a fost demarată în primăvara anului 2013, la Câmpia Turzii. Locația va permite permite livrarea produselor în cele mai importante piețe din Europa în aproximativ 24 de ore. Centrul de distribuție, denumit Edenia Distribution Center, urmează să intre în funcțiune în luna aprilie a acestui an, după finalizarea perioadei de probe. Întreaga construcție ocupă o suprafață de 6.900 mp, are o capacitate de stocare de 17.000 paleţi și este formată din mai multe zone cheie: depozitul High-Bay, zona de depozitare pentru paleţi, zona de picking, zona de triere și expediție paleţi. În toate aceste spații se operează la o temperatură constantă de -25 ⁰C, asigurându-se astfel păstrarea lanțului de frig pe întreg fluxul operațional.

Depozitul High-Bay, are o înălțime de 42 m, 16 nivele de depozitare și o capacitate de stocare de 15.600 de paleţi, fiind unicul depozit cu temperatură controlată de acest fel din România, complet automatizat.

Investiția totală, care s-a ridicat la suma de 17 milioane de euro, a fost susținută din resurse proprii, însoțite de o finanțare acordată de către o bancă privată.

Finalizarea proiectului Edenia Distribution Center creează condițiile pentru consolidarea unui pol logistic în zona de nord-vest a României – județul Cluj, care va avea ca rezultat intensificarea activităților de producție și a celor comerciale din zonă, permițând firmelor din industria alimentară, retail și transport să-și îmbunătățească afacerile într-un mod sustenabil.