Home Intermodal Maersk conectează printr-un serviciu intermodal portul Burgas și Plovdiv în Bulgaria

Maersk conectează printr-un serviciu intermodal portul Burgas și Plovdiv în Bulgaria

Maersk conectează printr-un serviciu intermodal portul Burgas și Plovdiv în Bulgaria

Maersk schimbă peisajul logistic din Bulgaria și lansează un serviciu intermodal săptămânal de la / către Burgas și Varna.

Compania a introdus în oferta sa un tren bloc săptămânal în ambele direcții – import și export – din din portul Burgas către Plovdiv, al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, conectând capitala Sofia cu curse rutiere zilnice.

Retailerul de mobilier Jysk Bulgaria și Mondi Paper, lider în producția de ambalaje de hârtie, sunt primele companii care utilizează acest nou serviciu în Bulgaria, care contribuie la o mai bună gestionare a stocurilor pentru cele două companii și reduce emisiile de CO2, transport feroviar producând de 16 ori mai puține emisii de carbon comparativ cu cel rutier.

“Acest serviciu este esențial pentru noi pentru a crește rezistența și agilitatea lanțului de aprovizionare în momentele dificile actuale. Prin utilizarea căii ferate, economisim 40 km de la Burgas la Sofia. Faptul că pe calea ferată se poate circula noptea și se pot transporta volume mari, ne ajută să obținem timpi de tranzit mai buni și, în general, reducem emisiile de CO2 în lanțul nostru de aprovizionare,” a declarat Jaroslaw Sobczyk, director de logistică Jysk Bulgaria.

„Dimensiunea și prezența Maersk în Bulgaria ne oferă o poziție unică pentru a contribui la consolidarea peisajului logistic din țară. Am oferit clienților noștri nu doar posibilitatea de a trece de la transportul rutier la cel feroviar, ci posibilitatea de a conecta transportul feroviar în cadrul lanțurilor lor de aprovizionare într-un mod care aduce valoare adăugată logisticii și afacerii lor. Le oferim reziliență și oportunitate de a crește exponențial în capacitate atunci când este necesar; flexibilitate, deoarece ne putem adapta la cerințele individuale și cu dacă suntem anunțați cu 3 zile înainte putem aranja o cursă suplimentară a trenului; fiabilitatea în costuri și servicii, precum și siguranța, costurile asociate accidentelor rutiere fiind de 20 de ori mai mari comparativ cu transportul feroviar”, a precizat Sedef Ayhan, Managing Director  pentru zona EMEA în cadrul Maersk.