Home Automotive Tranzacție majoră în industria auto: Magna International plătește 3,8 miliarde de dolari pentru Veoneer

Tranzacție majoră în industria auto: Magna International plătește 3,8 miliarde de dolari pentru Veoneer

Tranzacție majoră în industria auto: Magna International plătește 3,8 miliarde de dolari pentru Veoneer

Producătorul canadian de componente auto Magna International Inc. a anunțat că va achiziționa compania suedeză Veoneer Inc. pentru aproximativ 3,8 miliarde de dolari în numerar, într-o tranzacție care ar contribui la extinderea businessului Magna pe segmentul tehnologiilor de asistență a șoferilor.

Veoneer este o companie care a luat naștere în 2018 ca urmare a desprinderii din furnizorul de echipamente de siguranță Autoliv.

Conform acordului, Magna va achiziționa toate acțiunile emise și restante ale Veoneer pentru 31,25 USD pe acțiune în numerar, reprezentând o valoare a capitalului propriu de 3,8 miliarde USD și o valoare a întreprinderii de 3,3 miliarde USD, inclusiv numerarul Veoneer, net de datorii la 31 martie 2021. Achiziția va consolida poziția Magna ca lider global în domeniul sistemelor avansate de asistență a șoferului („ADAS”). Achiziția extinde, de asemenea, businessul ADAS al Magna cu clienți importanți și oferă acces la noi clienți și regiuni, inclusiv în Asia. Astfel, ia naștere un lider global în domeniul sistemelor ADAS, cu un total al vânzărilor în 2020 de 1,2 miliarde USD și capabilități în producția de categorii cheie de componente precum LiDAR, sisteme de asistență la parcare, senzori radar sau unități electronice de control, precum și sisteme software.

Platforma software a Veoneer și segmentul de senzori de percepție Arriver™ vor fi o unitate de business separată în cadrul Magna. În plus, Magna va avea acces și la poziția de lider global pe care Veoneer o are în domeniul sistemelor de control al frânării.

Achiziția va contribui la realizarea de sinergii anuale de aproximativ 100 de milioane de dolari până în 2024.  Acordul a fost aprobat de consiliile de administrație ale ambelor companii, fiind estimat că tranzacția va fi definitivată până la sfârșitul acestui an.