Home Logistics Comerț international UE cere explicații retailerului online chinez AliExpress privind vânzarea de produse ilegale

UE cere explicații retailerului online chinez AliExpress privind vânzarea de produse ilegale

UE cere explicații retailerului online chinez AliExpress privind vânzarea de produse ilegale

Comisia Europeană a cerut retailerului online chinez AliExpress, deținut de gigantul Alibaba, să furnizeze până pe 27 noiembrie informații despre măsurile pe care le ia în privința produselor ilegale vândute pe platforma sa, în caz contrar urmând să se confrunte cu o investigație care ar putea duce la amenzi, scrie publicația Reuters.

UE spune că a trimis o cerere de informații către AliExpress, în conformitate cu normele UE recent adoptate, denumite Actul legislativ privind serviciile digitale (DSA), care solicită Big Tech să ia măsuri pentru a contracara conținutul ilegal și dăunător de pe platformele lor.

Comisia a declarat că dorește să afle ce măsuri a luat AliExpress pentru a se conforma normelor DSA împotriva difuzării și vânzării de produse ilegale online, cum ar fi medicamentele contrafăcute.

Instituția a precizat că AliExpress trebuie să furnizeze informațiile solicitate până la data de 27 noiembrie, iar apoi Comisia va evalua pașii următori.

„DSA are și rolul de a asigura eliminarea produselor ilegale sau nesigure vândute în UE prin intermediul platformelor de comerț electronic, inclusiv a numărului tot mai mare de medicamente și produse farmaceutice false și potențial periculoase vândute online”, a declarat Thierry Breton, Comisarul european pentru Piaţa Internă.

În ultimele săptămâni, Breton a trimis solicitări de informații similare platformei X a lui Elon Musk, Meta Platforms, compania mamă a Facebook, și TikTok, pentru a vedea ce măsuri iau pentru a lupta împotriva răspândirii dezinformării.