Home Logistics 3 PL UPS achiziționează Freightex

UPS achiziționează Freightex

UPS achiziționează Freightex

UPS a anunțat achiziția furnizorului britanic de servicii de transport Freightex. Tranzacția, ale cărei detalii nu au fost date publicității, face parte din strategia UPS de a-și crește prezența pe piața britanică și europeană de brokeraj de transport și pentru a lansa o nouă platformă globală și regional de dezvoltare, pornind de la o bază de clienți și transportatori consacrată.

Această achiziție survine după cea a companiei americane Coyote Logistics, în august 2015. Coyote și Freightex au modele de business complementare.

“Marea Britanie și Europa sunt piețe strategice de creștere pentru segmentul de brokeraj de transport și există oportunități trans-frontaliere semnificative” a declarat Alan Gershenhorn, CCO în cadrul UPS. “Această achiziție le oferă clienților UPS o prezență imediată și competitivă la nivel european. Intenția noastră este să aliniem politica  Freightex și Coyote pentru a îmbunătăți eficiența și a continua investițile pentru o dezvoltare continua.”

Piața europeană de servicii logistice 3PL era estimată la 174 miliarde dolare la sfîrșitul anului 2016. Segmentul de intermediere transport de marfă în Marea Britanie și piața europeană de 3PL are o rată de creștere mai mare comparativ cu totalul pieței și se așteaptă să crească și mai mult pe măsură ce expeditorii și transportatorii vor adopta modelul brokerajului, care oferă o mai mare eficiență și o utilizare mai ridicată a flotelor comparativ cu operarea de flote dedicate.

Freightex oferă servicii de brokeraj transport pentru expeditorii care necesită transport la temperatură controlată, transport specializat și alte tipuri de echipamente personalizate. Compania are 8 locații în Marea Britanie și Europa și utilizează un model de business cu puține active pentru a se adapta nevoilor de transport ale clienților.