Home Automotive 25 milioane de senzori de oxigen produși la fabrica Bosch din Blaj

25 milioane de senzori de oxigen produși la fabrica Bosch din Blaj

25 milioane de senzori de oxigen produși la fabrica Bosch din Blaj

Fabrica Bosch din Blaj a atins în acest an o nouă performanță. Pe plan local au fost produși în ultimii cinci ani 25 milioane de senzori, reprezentând peste jumătate din volumul total de senzori de oxigen produși de companie la nivel global.

Începând cu 1960 și până în prezent, Bosch a depus eforturi continue pentru îmbunătăţirea tehnologiei, astfel, senzorii lambda au devenit astăzi o componentă esenţială a sistemului modern de emisii care monitorizează şi reglează procesul de combustie.

Senzor lambda produs la fabrica Bosch din BlajÎn 2020, senzorul lambda a ajuns la cea de a şasea generaţie, iar fabrica Bosch din Blaj este prima unitate de producție a companiei responsabilă de fabricarea acestei noi serii și nominalizată, totodată, drept locație pilot pentru producția următoarelor generații de senzori de oxigen.

„Acum zece ani, în parcursul activității mele profesionale în Asia, priveam cum China înregistra o evoluție pozitivă pe segmentul senzorilor lambda. Astăzi, mă bucură să văd că fabrica din Blaj poate concura, de la egal la egal, cu unitățile de producție de la nivel global”, a menționat Alexander Firsching, director comercial al Bosch Automotive.

La Blaj, Bosch produce mai mult de jumătate din volumele generației cinci de senzori lambda, unitatea de producție jucând un rol important în rețeaua internațională care răspunde de acest produs. „În ceea ce priveşte excelenţa în calitate şi competenţe, fabrica Bosch din Blaj afișează perspective pe termen lung, iar spaţiul de producţie al unității reprezintă un atuu valoros pentru Divizia Soluţiilor de propulsie din Sectorul auto”, a declarat Christian Stach, Membru al consiliului de conducere Bosch pentru autoturisme.

Excelență Bosch produsă la Blaj

La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Începând din anul 2013, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Gasoline Systems. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto: senzori de viteză a roților, senzori de turație a arborelui cotit, senzori şi componente electronice pentru grupul motopropulsor.

Pentru creşterea competitivităţii şi eficientizarea producţiei, în cadrul unității de producție sunt implementate soluţii de industrie 4.0 precum Sistemul de monitorizare a producţiei şi Soluţii inteligente pentru sudura cu laser.

Ca o recunoaștere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj a devenit, începând cu anul 2020, unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producția senzorilor de detonație.