Home Noutati Aeroportul din Craiova va fi reabilitat

Aeroportul din Craiova va fi reabilitat

Aeroportul din Craiova va fi reabilitat

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a semnat în cursul zilei de astăzi contractul de finanțare a proiectului de reabilitare a infrastructurii de mișcare din cadrul Aeroportului Craiova.

Potrivit contractului, aeroportul va beneficia de fonduri europene pentru reabilitarea pistei existente, repararea și extinderea căii de rulare, precum și pentru construirea unei platforme noi de îmbarcare-debarcare pentru extinderea capacității de operare de la 2 locuri la 8 locuri. Totodată, vor fi realizate și instalațiile electrice și de balizaj. Lucrările vor fi realizate în conformitate cu normele Organizației Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Reglementările Aeronautice Civile Române (RACR).

Potrivit calendarului, lucrările vor fi demarate în decembrie 2014 și finalizate în august 2015. Valoarea totală a proiectului este de 107,9 milioane de lei. Odată cu modernizarea Aeroportului Craiova, se așteaptă o creștere considerabilă a numărului de pasageri.

“Dezvoltarea și reabilitarea infrastructurii aeroportuare constituie unul dintre obiectivele Ministerului Transporturilor, astfel că vom continua să susținem autoritățile locale pentru a obține finanțarea europeană. Astfel de lucrări aduc valoare adăugată economiei locale și nu numai”, a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor.