Home Companii UPS își consolidează rețeaua de distribuție din Europa

UPS își consolidează rețeaua de distribuție din Europa

UPS își consolidează rețeaua de distribuție din Europa

UPS a  finalizat procesul de achiziție a Polar Speed, compania britanică de logistică în domeniul produselor farmaceutice sensibile la temperatură.

Achiziția va permite UPS să își consolideze rețeaua de distribuție a produselor medicale la nivel  european, oferind companiilor din domeniul sănătății acces la o soluție logistică unificată. Decizia de preluare a Polar Speed face parte din strategia UPS de a oferi clienților săi noi soluții cu valoare adăugată, pe o piață aflată în continuă creștere.

Polar Speed este un furnizor recunoscut în Europa pentru serviciile de depozitare şi distribuţie a produselor medicale dependente de temperatură către spitale, farmacii, distribuitori en-gross, clinici, dar și către pacienți. Compania dispune de o flotă de 118 vehicule frigorifice pentru transportul produselor ce necesită depozitare la temperaturi între 2-8°C și 15-25°C. Vehiculele beneficiază de dotări moderne, inclusiv dispozitive de înregistrare a temperaturii și alarme pentru a semnala orice depășire a limitelor termice. Totodată, vehiculele sunt dotate cu sistemul de navigație PolarTrack, ce permite clienților să localizeze transportul și să verifice condițiile în care sunt transportate produsele,  prin intermediul unui portal online ușor de accesat.

UPS va dispune, în urma achiziției,  de trei noi unități de depozitare cu sistem avansat de management al stocurilor, servicii complete de controlul calității și o forță de muncă specializată în domeniul logisticii medicale.