Home Logistics Depozitare BERD susține extinderea WDP în România printr-un împrumut de 150 milioane euro

BERD susține extinderea WDP în România printr-un împrumut de 150 milioane euro

BERD susține extinderea WDP în România printr-un împrumut de 150 milioane euro

BERD susține dezvoltarea de proiecte de real estate industrial sustenabile în România și oferă un împrumut de 150 milioane euro dezvoltatorului belgian WDP.

WDP intenționează să dezvolte noi proiecte industriale în importante hub-uri logistice, extinzând infrastructura de spații logistice și industriale în România și contribuind la crearea de noi locuri de muncă.

Finanțarea BERD va contribui la implementarea unui cadru de management al sustenabilității ce include certificări internaționale ale clădirilor existente și introducerea de alte măsuri ecologice, dincolo de practicile curente ale WDP. Printre altele, acestea se referă la îmbunătățirea performanțelor de eficiență a consumului de apă și energie și implementarea unui sistem de management energetic în cadrul tuturor locațiilor din România.
Mai mult, împrumutul va susține și introducerea a două programe de pregătire pentru tineri – un nou proiect pilot al unui program de educație duală pentru studenții din universitățile tehnice și introducerea unui program de internship pentru facilitarea tranziției de la școală la locul de muncă.

Vlaho Kojakovic, Director BERD pentru Proprietate și Turism a spus: “Susținerea de proiecte imobiliare industriale verzi este o prioritate a Strategiei BERD pentru Proprietate și Turism pentru 2020-2024. Cu această investiție importantă, BERD contribuie la creșterea stocului de spații logistice și industriale sustenabile, de înaltă calitate în România și colaborează cu WDP pentru promovarea includerii economiei locale.”

Jeroen Biermans, General Manager WDP Romania, a adăugat: “Suntem încrezători că dezvoltarea unei infrastructuri logistice de înaltă calitate promovează sustenabilitatea pe întregul lanț de aprovizionare și susține economia reală în România. Dorim să aducem mulțumiri BERD pentru participarea în această călătorie.”

BERD este un investitor major în România, banca investind până la această data 8,8 miliarde euro în economia țării prin intermediul a 449 de proiecte.

La nivel european, WDP dezvoltă și investește în proprietăți logistice și spații industriale, iar portofoliul său de proprietăți totalizează aproximativ 5 milioane mp în aproape 250 de locații din Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg, Germania și România.