Home Intermodal driveMybox, platforma ce digitalizează transportul de containere

driveMybox, platforma ce digitalizează transportul de containere

driveMybox, platforma ce digitalizează transportul de containere

driveMybox, prima platformă digitală specializată în transportul containerelor pe ultima milă, a fost lansată în Germania.

După o fază de teste beta ce a avut loc în sudul Germaniei, încheiată cu succes, startup-ul german cu sediul în Hamburg, a demarat operațiunile live, conectând astfel toți actorii din lanțul de transport de la clienți la furnizori de servicii. Platforma digitalizează întregul proces de transport, de la cerea de ofertă la dispoziția de plată. Prin intermediul driveMybox se pot efectua rezervări online, procesare automată a plăților, comunicare directă între părți și oferă acces la documente digitale și prețuri dinamice, contribuind la creșterea nivelului de transparență și flexibilitate.

Astăzi, digitalizarea traficului de mărfuri containerizate se bazează în principal pe soluții izolate și schimb de informații întârziat, rezultând adesea în pierderea eficienței și creșterea costurilor odată cu numeroasele sarcini manual care trebuie realizate de către client sau furnizorul de servicii.

Orice dorește să transporte un container pe camion poate face o rezervare prin câteva click-uri pe platformă. Șoferii înregistrați primesc comenzile de transport optimizate direct pe telefon.

Dr. Leonard Heilig, co-fondator driveMybox explică: “Combinând cunoștințele, tehnologiile și inovația, digitalizăm logistica mărfurilor containerizare și aduce valoare adăugată tuturor celor implicați în proces.”

“Platforma noastră este deja foarte popular în rândul clienților și furnizorilor de servicii de transport. Conceptul nostru de business și funcționalitățile extinse ale platformei sunt factori cheie,” spune Aaron Spandehra, co-fondator al platformei. Clienții și furnizorii de servicii se pot înregistra gratuit pe platformă. Din august 2020, va fi posibilă rezervarea și procesarea transporturilor de import și export pentru stațiile de transbordare din Munchen, Nurenberg și Kornwestheim. În acest an este planificată extinderea platformei pe tot teritoriul Germaniei.