Home Automotive Bulgarii de la Sin Cars se listează la bursă pentru a produce mașini electrice

Bulgarii de la Sin Cars se listează la bursă pentru a produce mașini electrice

Bulgarii de la Sin Cars se listează la bursă pentru a produce mașini electrice

Sin Cars International Eood, constructor de mașini de curse cu sediul în Ruse, Bulgaria, intenționează să se listeze la Bursa de Valori din Sofia pentru a putea continua cu planurile companiei de a se extinde pe piața mașinilor electrice.

Producătorul bulgar ale cărui mașini concurează deja în campionatul european pentru amatori GT4 cu branduri precum Porsche AG, Aston Martin and Maserati vrea să obțină un capital de 20 milioane leva (11,7 milioane dolari) din vânzarea a 40% din acțiunile companiei pentru a finanța o linie de producție pentru mașini electrice, a declarat Rosen Daskalov, proprietarul companiei, citat de Bloomberg.

“Obiectivul nostru este să vindem o mașină multifuncțională pentru oraș care să fie utilizată pentru livrări în curierat, transport personal sau servicii de taxi. Orașele europene au nevoie de acest tip de transport, având în vedere că centrele orașelor vor fi curând închise pentru mașinile diesel.”

Compania a fost înființată în urmă cu cinci ani, iar pentru 2018 estimează vânzări de 2,3 milioane de dolari. Sin Cars va produce 50 de automobile de curse pentru clienţi din SUA, America de Sud şi Australia.

La Salonul Auto de la Geneva din acest an, Sin Cars a prezentat deja modelul electric S1 cu un preț de pornire de 40.000 euro, iar anul viitor, tot la Geneva, Sin Cars va expune o nouă platformă, L-City, ce va f disponibilă în mai multe variante, pornind de la varianta de vehicul de livrare de dimensiuni mici la mașini pentru pasageri.  L-City va concura cu modelele electrice produse de companii precum Piaggio&C Spa sau Polaris Industries și va avea o autonomie de 150 kilometri și un preț de pornire de aproximativ 10.000 euro.

Linia de producție pentru L-City este proiectată pentru 20.000 de vehicule annual, iar producția este planificată să înceapă în 2020.