Home Logistics Comerț international Cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa a fost inaugurată la Iași

Cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa a fost inaugurată la Iași

Cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa a fost inaugurată la Iași

Antibiotice Iași a aniversat 67 de ani de activitate și a inaugurat cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide și semisolide din Europa, destinate atât medicației intraspitalicești cât și consumului populației.

Investiția în noua fabrică Antibiotice Iași s-a ridicat la 20 de milioane de euro din surse proprii. Fabrica re o capacitate de producție de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii unități de producție se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.

Producția se va desfășura pe 4 fluxuri de fabricație, dintre care unul se evidențiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiții suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate, de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, să producă la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieței din România, cât și exportului pe piețele internaționale reglementate.

“Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta și de a investi în producția românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranță și încredere. În același timp, această investiție ne oferă o mai mare deschidere spre piețe internaționale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețe internaționale precum SUA și țările Comunității Europene, dar ne orientăm și spre Vietnam și Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru produse topice.

De asemenea, urmărim asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile și dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menține trendul de creștere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, țintim  să o dublăm până în  2030 “, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Noua fabrică are 100 de angajați, dintre care 25% cu studii superioare. Astfel, structura de personal este adaptată să răspundă gradului înalt de automatizare și complexității echipamentelor pe care se lucrează. O parte dintre salariații noii capacități de producție au fost angajați în urma unui proces de recrutare și dezvoltare a abilităților și competențelor tehnice, în cadrul propriului program de recrutare și formare al companiei, Colegiul tehnic a+.

Odată cu inaugurarea noii fabrici, Antibiotice Iași își consolidează poziția de lider național în fabricația de produse farmaceutice cu aplicare topică, conform studiilor de piață Cegedim.