Home Industrii Antibiotice Iași are ca obiectiv dublarea exporturilor până în 2028

Antibiotice Iași are ca obiectiv dublarea exporturilor până în 2028

Antibiotice Iași are ca obiectiv dublarea exporturilor până în 2028

După ce în 2020, Antibiotice Iași și-a dublat investițiile în cercetarea de produse noi, echipamente pentru asigurarea calității, modernizarea tehnologiilor de fabricație și digitalizarea activităților, compania a stabilit obiective ambițioase pentru următoarea perioadă.

Antibiotice Iași urmărește ca până în 2028 să își dubleze cifra de afaceri, exporturile și să obțină un profit de 2,5 ori mai mare decât în prezent.

“Antibiotice trebuie să rămână cea mai importantă companie farmaceutică cu capital românesc, iar maturitatea echipei, ghidarea activităților după planuri manageriale sustenabile și respectarea strictă a procedurilor de operare reprezintă garanția dezvoltării sale durabile.  Dublarea cifrei de afaceri în următoarea perioadă reprezintă o țintă predilectă, iar expansiunea internațională este cu siguranță cel mai important demers al acționarilor companiei. Bineînțeles că ținta noastră o reprezintă creșterea profitabilității afacerii. Această creștere o realizăm în primul rând prin investirea periodică a profitului în dezvoltarea produselor, cercetarea aplicativă, parteneriate durabile, cu atât mai mult în această perioadă extrem de dificilă pentru întreaga comunitate de afaceri de peste tot din lume”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

În scopul creșterii competitivității și profitabilității afacerii, cât și pentru asigurarea dezvoltării sustenabile pe termen lung, compania a elaborate o politică de dezvoltare și organizare strategică orientată pe 5 piloni: adaptarea strategică a resurselor umane; adaptarea strategică a portofoliului de produse; perfecționarea continuă a Sistemului de Management Integrat (calitate, mediu, sănătate și securitate în muncă; planificarea strategică și managementul performanței; guvernanța corporativă

Pentru dezvoltarea pilonilor strategici și implementarea planurilor de investiții, an de an, Antibiotice a primit aprobarea din partea acționarilor pentru finanțarea, din profitul net, a investițiilor propuse.
Principalele investiții realizate în 2020 au vizat:

  • continuarea achizițiilor pentru realizarea unui nou site pentru produse topice – 14.452.190 lei – echipamente tehnologice și infrastructură IT

Noul site va avea o capacitate dublă de producție și va determina creșterea cifrei de afaceri prin expunerea acestor produse atât pe piața din România cât și pe piețele internaționale. La nivel național, compania deține poziția de lider în producția de produse topice (unguente, geluri și supozitoare).

  • activitatea de cercetare care susține dezvoltarea portofoliului de produse – 2.715.797 lei – proiecte de dezvoltare produse

Această activitate este orientată spre acele molecule valoroase pentru sănătatea pacienţilor, care oferă perspective de consolidare a portofoliului de bază al companiei (antiinfecţioase, medicamente topice), dar şi spre clase terapeutice specializate (medicamente pentru tratamentul bolilor cornice medicamente pentru Sistemul Nervos Central, medicamente pentru Medicina de Urgență). Pe piața din România, Antibiotice Iași este lider în producția de medicamente antiinfecțioase.

Totodată, pentru susţinerea expansiunii internaţionale a afacerii, Antibiotice Iași realizează în mod constant adaptarea formulelor medicamentelor din portofoliu la cerinţele de înregistrare din alte ţări. În anul 2020 compania a investit în obținerea de autorizări de punere pe piață și reautorizări, pentru un număr de 34 de produse atât pentru piața internă cât și pentru piața externă (16 produse autorizate și 18 produse reautorizate).