Home Stiri CNH Industrial discută vânzarea Iveco către chinezii de la FAW

CNH Industrial discută vânzarea Iveco către chinezii de la FAW

CNH Industrial discută vânzarea Iveco către chinezii de la FAW

Grupul italian CNH Industrial a reluat discuțiile cu chinezii de la FAW pentru vânzarea productorului de camioane Iveco, relatează agenția de presă Reuters.

Un purtător de cuvânt al CNH Industrial a confirmat faptul că grupul se află în discuții preliminarii despre viitorul Iveco cu FAW Jiefang, fără a dezvălui alte detalii. “În acest moment nu există un acord final privind scopul sau natura cooperării” a declarat reprezentantul grupului italian. “Mai multe informații, conform cu reglementările în vigoare, vor fi dezvăluite la momentul oportun.”

Potrivit surselor Reuters, discuțiile cu FAW Jiefang au fost reluate după ce au fost puse în așteptare timp de un an. Compania deținută de statul chinez a făcut o ofertă preliminară ce evalua Iveco la puțin peste 3 miliarde de euro. CNH a respins oferta, considerând-o prea mică.

Vânzarea Iveco ar fi o alternativă la planul CNH de a separa segmentul de echipamente industriale de cel automotive și de a lista businessul de camioane și autobuze, care aduce margini de progit mai mici, împreună cu divizia de motoare FTP, într-un efort de a crește valoarea activelor și de a-și reorganiza afacerile.

Discuțiile referitoare la viitorul Iveco vin ca urmare a intenției producătorului chinez de camioane grele FAW de a se extinde în afara Chinei în următorii ani, declară pentru Reuters surse apropiate Jiefang.

FAW a înaintat către CNH o ofertă mai bună și inteționează să achiziționeze toate operațiunile comerciale ale Iveco, incluzând producția de camioane și autobuze, dar și un pachet minoritar de acțiuni în divizia de motoare FTP. Astfel, FAW ar urma să câștige acces la piața internațională de vehicule comerciale.