Home Logistics 3 PL Kuehne+Nagel se ocupă de distribuția vaccinului Moderna pentru Covid-19

Kuehne+Nagel se ocupă de distribuția vaccinului Moderna pentru Covid-19

Kuehne+Nagel se ocupă de distribuția vaccinului Moderna pentru Covid-19

Furnizorul de servicii logistice integrate Kuehne+Nagel a finalizat acordul cu producătorul farmaceutic Moderna, Inc. (NASDAQ:MRNA) pentru distribuția și depozitarea vaccinului pentru Covid-19.

Anunțul a fost făcut la puțin timp după ce Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat utilizarea vaccinului pentru inocularea persoanelor peste 18 ani pe teritoriul UE: Agenția recomandă Comisiei Europene să emită autorizația de punere pe piață, pe baza aceluiași mecanism care a funcționat și în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech.

Kuehne+Nagel se va ocupa de distribuția și depozitarea vaccinului Moderna la nivel global din cadrul hubului logistic dedicate industriei farmaceutice, localizat în Europa. Kuehne+Nagel va folosi rețeaua sa ce cuprinde peste 230 de operațiuni la nivel global pentru a distribui vaccinul pe cale rutieră sau aeriană. Doar în Europa, furnizorul de servicii logistice operează propria flotă de peste 200 de vehicule dedicate pentru transportul produselor farmaceutice. În toate etapele de transport și depozitare, integritatea produsului va fi menținută prin păstrarea unei temperaturi de -20°C. Kuehne+Nagel va distribui vaccinul Moderna pe piețele din Europa, Asia, Orientul Mijlociu, Africa și o parte a continentului american.

“Suntem mândri să facem avest parteneriat cu Kuehne+Nagel pentru a sprijini distribuția vaccinurilor către cetățeni la nivel global. În urma aprobărilor recente, acesta este încă un pas în soluționarea pandemiei și o perioadă palpitantă pentru ambele companii și toți cei implicați,” a declarat Dan Staner, Vice-Președinte, Director EMEA al Moderna Inc.

Robert Coyle, Vice-Președinte Kuehne + Nagel International AG pentru Pharma & Healthcare adaugă: “Odată cu anunțul de astăzi, ne asumăm responsabilitatea de a distribui vaccinul Moderna pentru Covid-19 în întreaga lume. De zeci de ani am investit în rețeaua noastră pentru industria farmaceutică și de sănătate și în echipa noastră de experți globali, iar acum, când contează cel mai mult, suntem pregătiți.”

Kuehne+Nagel a semnat, de asemenea, o serie de parteneriate cu autoritățile din diferite țări, cum ar fi autoritățile din North Rhine-Westphalia, cea mai populată regiune din Germania, pentru depozitarea locală și distribuția pe ultima milă a vaccinului.