Home Stiri Depozitul AsstrA din Blonie aprobat pentru activități vamale

Depozitul AsstrA din Blonie aprobat pentru activități vamale

Depozitul AsstrA din Blonie aprobat pentru activități vamale

Mărfurile pot fi depozitate temporar numai într-un loc aprobat în scopul vămuirii, care trebuie să îndeplinească condițiile care garantează integritatea și natura mărfurilor importate sau exportate.

La începutul anului, AsstrA Polska Sp. z o.o. a obținut o hotărâre pozitivă conform căreia zona de parcare din fața depozitului companiei din Blonie, lângă Varșovia, este un astfel de loc aprobat pentru vămuire. În martie, depozitul a fost supus unei inspecții amănunțite în ceea ce privește curățenia, marcajele căilor de evacuare și respectarea problemelor tehnice pentru a obține o autorizație de la autoritățile vamale și fiscale pentru a gestiona un depozit de depozitare temporară. „Am îndeplinit o serie de condiții legate de marcarea adecvată a depozitului, iluminatul, monitorizarea și echipamentul tehnic. Locul aprobat va fi utilizat pentru mărfurile exportate în afara uniunii vamale a UE, precum și pentru mărfurile din interiorul uniunii vamale cu carnet TIR ”, spune Karol Baranczuk, COO Adjunct pentru LTL și Transport Aerian la AsstrA.

 

„Ar trebui să primim o scrisoare oficială în termen de 2-3 săptămâni. Mărfurile pot fi depozitate până la 90 de zile, în timp ce formalitățile sunt gestionate sau neregulile sunt soluționate înainte dea plăti taxe vamale sau dea trimite mărfurile pe un alt mijloc de transport ”, adaugă Karol Baranczuk.

 Anul trecut, 53% dintre clienții AsstrA au profitat de serviciile cross-docking ale companiei, 36% au profitat de serviciile de co-ambalare și 11% s-au bazat pe AsstrA pentru serviciile de îndeplinire. Echipamentele medicale și materialele POSM au fost cele mai frecvent reîncărcate și stocate produse, reprezentând 31% și respectiv 11% din încărcătura procesată în acest fel. Depozitul oferă servicii de reîncărcare pentru încărcături complete de camioane și grupaje, containere, paleți de marfă supradimensionată și cutii de carton. Procentul actual de completare a depozitului este de 94%.

„În aprilie 2021, vom aniversa un an de la deschiderea depozitului în Blonie. Investițiile în spațiu, achiziționarea de echipamente, implementarea și configurarea sistemului de gestionare a depozitelor au implicat costuri inițiale ridicate. Cu toate acestea, la sfârșitul anului trecut, am obținut profit. În februarie, am reîncărcat peste 1,2 milioane de kg de bunuri, inclusiv produse FMCG ”, spune Robert Szymanczak, Director de Depozitare AsstrA în Blonie.

 Potrivit Colliers, o companie de consultanță imobiliară, piața spațiilor logistice din Polonia a crescut cu peste 2 milioane mp în 2020. În ciuda pandemiei și a restricțiilor guvernamentale, oferta de spațiu de depozitare a crescut cu peste 10% față de 2019. Experții prognozează niveluri ridicate de aprovizionare și pentru 2021.

Volumele de transbordare în depozitul din Blonie cresc de la o lună la alta, sunt deserviți mai mulți clienți, iar actualul spațiu de 2.500 mp al depozitului ar trebui să fie extins în curând.