Home Intermodal Hupac construiește un nou terminal intermodal în centrul Poloniei

Hupac construiește un nou terminal intermodal în centrul Poloniei

Hupac construiește un nou terminal intermodal în centrul Poloniei

Hupac a început construcția unui nou terminal în centrul Poloniei. Noua facilitate va fi amplasată în  Brwinów, în apropiere de Varșovia.

Până în toamna anului 2022, operatorul va putea manevra trenuri cu lungimea de 740 m pe cele patru linii de cale ferată.

Noul terminal de transbordare va permite consolidarea trenurilor către Rusia și China ce transportă bunuri din toată Europa. Din centrul Poloniei, multe trenuri intermodale merg către Asia și multe trenuri se întorc pe această rută, traversând granița între Belarus și Rusia. Proiectul acoperă o suprafață de aproape 14 hectare și include o zonă exterioară de depozitare de 42.000 mp, patru linii de transbordare cu o lungime de cel puțin 750 m și clădiri administrative. Contrainerele vor fi manipulate cu ajutorul reach stackerelor.

În cea de-a doua fază, vor fi adăugate încă trei linii de cale ferată și macarale performante pentru manipularea containerelor. Capacitatea maximă a terminalului este limitată la 180.000 de unități intermodale pe an. După finalizarea lucrărilor de construcție, terminalul va oferi servicii de transbordare pentru transport rutier și feroviar pentru unități intermodale, dar și servicii comolementare precum depozitare, stocare și transport pe ultima milă.