Home Logistics Comerț international DP World inaugurează terminalul multimodal de la Aiud

DP World inaugurează terminalul multimodal de la Aiud

DP World inaugurează terminalul multimodal de la Aiud

DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari la nivel global, anunță inaugurarea noului terminal multimodal de la Aiud.

Compania marchează astfel atât o extindere semnificativă a investițiilor sale în România, cât și două decenii de operare pe piața românească.

Cu o investiție totală ce se ridică la 21 milioane euro, terminalul multimodal se alătură seriei de investiții strategice ale companiei, consolidând poziția României ca hub central în rețeaua de transport și logistică a Europei.

Terminalul multimodal de la Aiud, situat în inima Transilvaniei, ocupă o suprafață de 8,2 de hectare și este proiectat să gestioneze un volum de marfă de 30.000 TEU anual, cu posibilitate de extindere până la 50.000 TEU pe an, în primii trei ani de funcționare.

Acesta va sprijini nu doar regiunea, ci și conectivitatea extinsă între Portul Constanța și piețele din Europa Centrală și de Est, având la bază servicii logistice îmbunătățite.

Rashid Abdulla CEO DP World Europe“Investiția de la Aiud subliniază angajamentul nostru pe termen lung față de extinderea amprentei pe plan local. În plus, reprezintă un pas major în strategia de a sprijini eficiența în lanțul de aprovizionare pentru clienții noștri, oferind soluții logistice integrate care conectează eficient România cu coridoarele maritime și terestre principale ale Europei”, a declarat Rashid Abdulla, CEO și Director General DP World Europa.

Servicii cu valoare adăugată

Pe lângă serviciile standard de manipulare și depozitare ale containerelor, noul terminal din Aiud oferă și servicii vamale, aspect ce îmbunătățește procesul logistic pentru clienți, permițând o gestionare mai rapidă și mai eficientă a mărfurilor importate sau destinate exportului.

Beneficiind de o legătură feroviară de 2,8 km și de manevre feroviare interne de 2,5 km, care facilitează accesul și manipularea eficientă a mărfurilor transportate pe calea ferată, terminalul oferă și servicii de transport feroviar de noapte pe ruta Constanța – Aiud.

Terminalul din Aiud va fi legat de cel maritim din Constanța cu un serviciu de transport feroviar regulat, iar trenurile operate vor avea ca destinație sau origine toate marile hub-uri din Europa.

“La aniversarea a 20 de ani de activitate în România, suntem mândri să aducem un avantaj semnificativ economiei regionale și să contribuim la transformarea infrastructurii logistice locale.

DP World continuă să inoveze și să investească în soluții care să redefinească eficiența și conectivitatea în comerțul global”, a adăugat Cosmin Cârstea, CEO DP World România.

Investiții de peste 250 milioane euro ale DP World în România

Noua investiție de la Aiud vine în contextul altor inițiative majore, cum ar fi noi facilități lansate în hub-ul companiei din Constanța, incluzând un terminal project cargo și un terminal RO-RO, dar și startul lucrărilor pentru o nouă platformă multi-transport, care se va inaugura în 2025. Investițiile cumulate ale acestora se ridică la peste 115 milioane de euro. Aceste noi dezvoltări sunt proiectate nu doar să sprijine creșterea continuă a portului Constanța ca principal hub logistic din regiune, dar și să asigure României un rol crucial în rețeaua de distribuție și comerț european.

Impactul acestor investiții în infrastructura logistică și portuară va transforma modul în care bunurile sunt transportate și gestionate în întreaga regiune, oferind oportunități semnificative pentru creșterea economică locală și îmbunătățirea conexiunilor comerciale între România și restul Europei. Mai mult de atât, inițiativele reflectă angajamentul DP World de a stimula comerțul și de a sprijini economiile în care operează, consolidând în continuare poziția companiei ca lider în soluții de lanț logistic integrat și eficient.

DP World a investit peste 250 de milioane de euro în România, începând din 2004, suma incluzând și granturi din partea Uniunii Europene, evidențiind creșterea și dezvoltarea continuă a facilităților sale. În 2024, DP World își propune să își extindă activitățile și serviciile, consolidându-și astfel poziția de lider în sectorul logistic și portuar din Europa Centrală și de Est.