Home Logistics Comerț international DSV lansează un nou serviciu pentru o încadrare tarifară corectă

DSV lansează un nou serviciu pentru o încadrare tarifară corectă

DSV lansează un nou serviciu pentru o încadrare tarifară corectă

DSV a lansat un nou serviciu pentru companiile care derulează activități comerciale la nivel internațional – DSV Customs Classification.

Odată cu acest nou serviciu, furnizorul de servicii logistice se oferă să efectueze încadrarea tarifară din partea clieților internaționali, asigurând astfel conformarea cu reglementările vamale și simplificând dificultățile administrative.

Cu toate țările implicate active în comerțul internațional, înțelegerea și controlul tuturor reglementărilor pentru a expedia legal către sau a aproviziona dintr-o anumită țară este o activitate consumatoare de timp. Cu ajutorul DSV Customs Classification, DSV se asigură că încadrarea tarifară se realizează corect și este conformă cu normele vamale locale.

“Pentru a putea exporta un simplu șurub într-o țară, uneori ai nevoie să determini detalii specifice într-un proces complex și laborios,” declară Robert Wisniewski, Customs Manager, International Shared Service Center DSV. “Cu DSV Customs Classification, oferim un proces structurat, simplu care poate fi utilizat în activitățile de planificare import și export ale companiilor.”

Întregul proces este divizat în șapte pași, informațiile despre mărfuri fiind analizate, clasificate și validate de experții DSV din partea clientului. Echipa DSV Customs Classification este formată din profesioniști cu experiență și înțelegere a comerțului global, dar și a aspectelor legale legate de încadrarea tarifară.

Riscurile asociate cu o încadrare greșită pornesc de la simple erori și timp petrecut în dispute cu autoritățile, costuri suplimentare semnificative și întârzieri în livrări, până la confiscarea mărfurilor și interzicerea importurilor.