Home FMCG #ProfilDeManager: Cora Florea, Head of Supply Chain, McDonald’s în România

#ProfilDeManager: Cora Florea, Head of Supply Chain, McDonald’s în România

#ProfilDeManager: Cora Florea, Head of Supply Chain, McDonald’s în România

Cum construiești o carieră de succes în supply chain? Care sunt competenţele de care ai nevoie? Cum crești ca profesionist și cum creezi valoare pentru companie și oamenii care te înconjoară?

Cora Florea, Head of Supply Chain McDonald’s în România ne oferă o perspectivă asupra carierei sale, a demersurilor pentru perfecţionare și vorbește despre oamenii care o inspiră.

Cora numără peste douăzeci de ani de experienţă în Supply Chain, atât în industria de fast moving consumer goods, cât și în cea a lanţurilor de restaurante, în organizatii cu reprezentare la nivel european și global precum Unilever South Central Europe și Johnson Wax. În prezent, conduce departamentul de Supply Chain din cadrul McDonald’s în România unde este și membru în Board-ul Executiv. Pasiunea pentru învăţare și cunoaștere a domeniului în care și-a construit cariera este completată de pasiunea pentru dezvoltarea oamenilor, un lucru care, după cum ea însăși declară, îi produce și acum bucurie. Absolventă a Academiei de Studii Economice, Cora a continuat să se dezvolte profesional, urmând specializări în cadrul Open University Business School și la Universitatea București.

În prezent, își finalizează studiile MBA prin programul UNESCO Chair în Interculturality, Good Governance and Sustainable Development și este Membru în board-ul Business Woman Forum Romania (BWFR). Apartenenţa la BWFR i-a adus nu doar expunerea la o reţea valoroasă de femei de afaceri din România, ci și un mentor în persoana lui Osnat Peled, președinta organizaţiei. “Am simţit la nivel personal ce efecte poate avea validarea, empowerment-ul, de data aceasta din postura de recipient. Osnat m-a investit cu încredere, într-un moment în care acest lucru a însemnat mult pentru mine. Mi-a insuflat curajul de a explora orizonturi noi, prin implicarea în proiecte diferite și prin expunerea la o reţea valoroasă de femei de afaceri din România. Cele mai de impact “sfaturi” primite de la Osnat au fost cele oferite de puterea exemplului ei personal, printr-un comportament inclusiv, generos, etic și orientat către oameni.”

“Am fost norocoasă să fie dragoste la prima vedere, atât în ceea ce privește meseria, cât și industriile de activitate. Mi-a plăcut întotdeauna să eficientizez, să organizez, să rezolv probleme. Nu am avut dileme sau gânduri că aș putea face altceva, mai degrabă o dorinţă să învăţ cât mai mult și o curiozitate să fiu în permanenţă la curent cu practici de succes din domeniu.” Cora Florea, Head of Supply Chain McDonald’s în România

Head of Supply Chain – un rol complex, cu impact direct și indirect în business

După 20 de ani de carieră petrecuţi în cadrul Unilever și Johnson Wax, Cora s-a alăturat în 2018 echipei de management McDonald’s în România în calitate de Head of Supply Chain. Despre actualul rol într-o companie al cărei lanţ de aprovizionare reprezintă o poveste de succes și un model de bune practici la nivel global, Cora spune că este unul complex, cu impact direct și indirect în business, ce presupune monitorizarea întregului proces de Supply Chain la nivel naţional, precum și partea de achiziţii, cu un puternic accent pe zonele de inovaţie și optimizare.

“O direcţie importantă, cu impact direct în business, este coordonarea întregului proces de achiziţionare și aprovizionare cu materii prime fie de la marii furnizori europeni, fie de la furnizori români, toţi pre-agreaţi de către McDonald’s Global printr-un proces de autorizare complex. În această arie, prioritatea noastră este menţinerea celor mai înalte standarde privind calitatea materiei prime. Avem în prezent peste 100 de furnizori de materii prime alimentare și ambalaje, cu o pondere actuală de 40% din achiziţii realizată de la furnizori locali. Avem o relaţie foarte bună, de parteneriat cu aceștia, bazată pe încredere și comunicare permanentă, lucru care s-a văzut și în buna colaborare avută în perioada afectată de Covid-19. O altă direcție cu impact direct o reprezintă supervizarea transportului și depozitării pentru materiile prime de la furnizorii naţionali si internationali, către restaurantele McDonald’s. Prioritatea noastră în această zonă este respectarea tuturor condiţiilor de calitate, întrucât discutăm de trei praguri diferite de temperatură, atât pentru partea de depozitare, cât și pentru transport. În același timp, ne preocupă eficientizarea soluţiilor de transport și de depozitare.”

Drumul către o carieră în Supply Chain

Încă de la început, cariera Corei Florea a fost caracterizată de provocări constante, oportunităţi de învăţare și de practică on-the-job, în același timp. Prima experienţă a fost în cadrul gigantului FMCG Unilever, unde a avut oportunitatea să ocupe o funcţie nou creată în cadrul companiei, aceea de Forecasting (previziune de vânzări). Ulterior, a preluat planificarea importurilor în cadrul diviziei Algida, un alt rol nou înfiinţat, compania efectuând teste de piaţă la acel moment. “A fost o experienţă de învăţare, Algida avea logistică separată și specifică, ce se caracteriza printr-un process complex de Supply Chain. Am continuat procesul de învăţare printr-un rol cu accent pe optimizare și creare de proceduri în zona de Achiziţii, tot în cadrul Unilever. Apoi am primit provocarea de a activa pe un rol cu expunere regională, dedicat consolidării de stocuri pentru România, Moldova, Bulgaria, Muntenegru, Serbia, Macedonia si Albania. Toate aceste experienţe s-au desfășurat din an în an, iar mediul extrem de dinamic mi-a facilitat atât o învăţare accelerată, cât și o expunere vastă din punct de vedere profesional. Ultimul an în Unilever a fost un punct de referinţă pentru mine, pentru că am acţionat ca Supply Chain Project Leader într-un proces de automatizare a nivelului stocurilor, proces ce a acoperit șapte ţări, cinci depozite principale și distribuitori cu aproximativ cincizeci de filiale.”

După zece ani de carieră în Unilever, Cora a ales să își extindă orizontul profesional și să experimenteze provocări diferite în cadrul Johnson Wax, unde în următorii 10 ani a coordonat procese și echipe diferite, a generat optimizări, eficientizări și a dezvoltat oameni. “În acești ani pot spune că m-am maturizat ca leader, coach, mentor. La nivel operaţional, am condus implementări SAP, departamente de customer service, planificare, operaţiuni import-export, am reorganizat resursele umane din supply chain și, nu o dată, am redesenat procese care să optimizeze atât fluxurile interne cât și pe cele externe.”

Proiectul de implementare SAP în cadrul Johnson Wax, unde a fost Project Leader pentru divizia Supply Chain este pentru Cora unul dintre proiectele cu grad ridicat de complexitate, impact și extindere regională din care a făcut parte. Implementarea sistemului SAP a coincis atât cu schimbarea modelului de business Johnson Wax, dar și cu modificarea tuturor fluxurilor din Supply Chain, în vederea eficientizării. “Chiar dacă proiectul în sine s-a desfășurat timp de mai multe luni, rezultatele au fost vizibile rapid în business, atât pe partea de eficientizare cât și în cea de raportare și de previzionare. Pe de altă parte, în McDonald’s fiecare alegere a unui nou furnizor reprezintă un proiect în sine, cerinţele de calitate presupun audituri complexe și au o durată de timp semnificativă, în unele cazuri fiind necesare investiţii pentru retehnologizare.”

Profilul unui viitor profesionist în logistică

Fiecare om aduce o plus valoare unică rolului în care activează, spune Cora Florea, iar de-a lungul carierei sale a remarcat câteva abilităţi comune ale celor care se fac remarcaţi și performează: sunt orientaţi către soluţii, caută în permanenţă îmbunătăţiri și eficientizări, adoptă rapid automatizările, creează și menţin relaţii pe termen lung atât în intern cât și în extern, sunt buni negociatori.

Ca profil pentru un viitor profesionist, mă aștept să fie familiarizat cu tehnologii multiple și să aibă o componentă puternică de persuasiune și diplomaţie. Indiferent că aleg să rămână pe o ramură specifică sau preferă să se dezvolte pe verticală, comunicarea internă și externă o văd ca pe o competenţă-cheie pentru succesul pe acest rol. Tot ce facem în zona de supply chain impactează indicatori importanţi în business, prin urmare comunicarea și relaţionarea devin la fel de importante precum activităţile operaţionale.“

Proiecte pentru 2021

Într-un mediu cu schimbări continue, preocuparea McDonald’s în România este să dezvolte relaţiile cu partenerii de business și să testeze împreună idei de inovare și optimizare. “Implicarea în inovaţie este o preocupare la nivelul întregii noastre echipe de management, când vorbim de produse noi de exemplu, deciziile le luăm împreună. Anul acesta, continuăm să creștem numarul produselor aprovizionate de pe piaţa locală și să ne concentrăm pe eficientizarea costurilor. La nivelul departamentului de Supply Chain vom continua să facem schimb de bune practici cu ţările din cadrul grupului “, spune Cora Florea.

În același timp, practicile interne de a valoriza contribuţia individual au încurajat întotdeauna membrii echipei să își exprime în mod liber ideile. “Suntem norocoși că multe dintre ideile inovatoare vin din interiorul companiei, ceea ce spune multe despre tipul de cultură organizaţională pe care o promovăm zi de zi în McDonald’s.“