Home Logistics Depozitare Element Industrial livrează prima fază din parcul logistic ELI Park 3

Element Industrial livrează prima fază din parcul logistic ELI Park 3

Element Industrial livrează prima fază din parcul logistic ELI Park 3

Dezvoltatorul de parcuri logistice Element Industrial inaugurează prima fază a proiectului ELI Park 3, în zona Buftea-Chitila. Noul depozit logistic, cu o suprafaţă de 18.500 mp, este închiriat în proporţie de 90% către companii din e-commerce, producţie şi retail B2B.

“În urmă cu câţiva ani ne-am dezvoltat o strategie diferită de majoritatea jucătorilor din logistică. Am dezbătut cum va arăta viitorul – unde şi de ce tip vor fi următoarele nevoi logistice din zona Bucureştiului. Datele ne-au arătat ca potenţialul este legat de Nord-Vest, dar nu oricum: personalizare pe industriile care cresc – de la e-commerce până la retail. Acestea au nevoi extrem de specifice în termeni de spaţii, servicii sau disponibilitate a forţei de muncă.

Suntem convinşi că hubul din zona Buftea Chitila reprezintă baza noului pol de pe harta logistică a zonei metropolitane Bucureşti. Mai mult, dinamica sa va creşte exponenţial, odată cu finalizarea A0 – noua centură a Capitalei”, spune Andrei Jerca, Managing Director, Element Industrial.

Pe lângă investiţiile din hub-ul Buftea-Chitila, Element Industrial are în desfășurare o serie de alte proiecte în Bacău, Ploieşti sau Brăila. Planul companiei este de a dezvolta 500.000 mp de spatii logistice până la finele lui 2026. Toate proiectele sub marca “ELI Parks” respectă standardele internaţionale de clasă A, utilizând concepte şi tehnologii moderne.

Dezvoltatorul imobiliar oferă un pachet integrat de servicii de built to suit pentru facilități de producție și depozitare, începând de la identificarea terenurilor pretabile unor astfel de dezvoltări, autorizare, proiectare și livrare conform cerințelor specifice pentru fiecare proiect.

Element Industrial este un joint venture între Element Group, fondat de Ionuț Dumitrescu, și D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiții D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, al cărei CEO este Anca Damour.