Home Logistics Depozitare Sud-africanii de la Fortress Reit intră pe piața din România prin achiziția Eli Park 1

Sud-africanii de la Fortress Reit intră pe piața din România prin achiziția Eli Park 1

Sud-africanii de la Fortress Reit intră pe piața din România prin achiziția Eli Park 1

Fortress REIT Ltd, cel mai mare proprietar și dezvoltator de spații logistice din Africa de Sud și cel mai mare acționar al NEPI face prima achiziție în România și cumpără Eli Park 1, de la Element Industrial și Pavăl Holding.  

Strategia pe termen lung a Fortress REIT este de a alcătui un portofoliu ce include o treime proprietăți de retail și două treimi proprietăți logistice, atât în Africa de Sud, cât și în Europa.

„România, împreună cu Europa Centrală și de Est (CEE) reprezintă una dintre cele mai interesante propuneri de investiții logistice și de depozitare pe termen lung la nivel global, datorită potențialului ridicat de creștere industrială și de consum și accesului către piețele din Europa de Vest. Piața este în faza de dezvoltare și oferă o mulțime de oportunități pentru investiții imobiliare pentru Fortress. Deoarece concurența în retail în economiile dezvoltate din Europa de Vest este tot maim ult determinată de capacitatea de a sprijini cu succes comerțul electronic prin strategii omnichannel, creșterea sectorului imobiliar logistic în Europa Centrală și de Est va continua în deceniile următoare ”

Suntem selectivi și intenționăm să ne dezvoltăm portofoliul de depozite de înaltă calitate în Europa Centrală și de Est în următorii ani. La începutul acestui an am achiziționat primele noastre active logistice în Polonia – două parcuri logistice în Bydgoszcz și Stargard,” a declarat Steven Brown, CEO al Fortress REIT.

Eli Park 1 este un parc industrial de clasă A, cu o suprafață de 50.000 mp, situat la 15 minute de București și la 5 minute de șoseaua de centură, lângă intersecția cu A0, noua șosea de centură a capitalei. Se așteaptă ca acest lucru să schimbe industria logistică în București. Arctic, Decor Floor, Dentotal, Euro Games Technology România și Mobilier 1 se numără printre chiriașii Eli Park 1.

Eli Park 1 a fost dezvoltat în urma unui joint-venture între Element Industrial (fondat de investitorul imobiliar român Ionuț Dumitrescu) și Pavăl Holding (fondat de doi antreprenori români: Dragoș și Adrian Pavăl). Tranzacția a fost coordonată de o echipă comună a Element Group, Pavăl Holding și Fortress REIT Ltd asistată de Dentons, CBRE România, CWE și PWC.

„Eli Park 1 a fost dezvoltat la un standard foarte ridicat, ceea ce a atras interesul Fortress Logistics pentru proprietate. Tranzacția confirmă Buftea-Chitila ca al treilea hub logistic lângă București, precum și forța în dezvoltare a Element Industrial, recunoscută de un gigant imobiliar la nivel mondial”, a declarat Andrei Jerca, Director General al Element Industrial.