Home Logistics 3 PL H.Essers construiește primul depozit verde pentru Agricover

H.Essers construiește primul depozit verde pentru Agricover

H.Essers construiește primul depozit verde pentru Agricover

Furnizorul european de servicii logistice H.Essers construiește primul depozit neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, cu o suprafață de 10.000 mp, în Bolintin Deal, pentru Agricover Distribution.

Noul depozit logistics va avea o suprafață de 10.000 mp și este construit la standarde Seveso. Depozitul îmbunătățește capacitățile logistice ale Agricover și marchează o nouă etapă în parteneriatul dintre cele două companii.

„Acordul cu Agricover Distribution este stabilit pe termen lung pentru șapte ani și considerăm că putem face din acest parteneriat un mare succes pentru ambele companii. Acesta este doar începutul: există un potențial imens pentru ca parteneriatul nostru să crească în viitor.”, a declarat Jeroen Fabry, Business Unit Manager H.Essers.

Agricover și H.Essers au început colaborarea în 2023, H.Essers furnizând servicii logistice, inclusiv depozitare și manipulare.

„Extinderea locației noastre de lângă București înseamnă mai mult decât adăugarea de noi spații de depozitare. Este vorba despre îmbunătățirea continuă a serviciilor noastre pentru Agricover Distribution, care să răspundă nevoilor specifice ale acestora, în special în ceea ce privește conformitatea, siguranța și serviciile pentru clienți. Noul depozit va sprijini Agricover Distribution în eficientizarea lanțului său de aprovizionare.”, a explicat Jeroen Fabry.

Cel mai mare sit logistic la standarde Seveso din România

Depozitul, care reprezintă a patra fază de extindere a sitului H.Essers, urmează să devină funcțional până în august.

Agricover Distribution își va începe centralizarea operațiunilor logistice pe amplasamentul H.Essers din Bolintin Deal.

„Între 2013 și 2023, această locație a crescut de la teren gol la 53.000 mp de depozite în prezent, dintre care 20.000 mp sunt dedicați produselor chimice periculoase. Cu acest proiect de construcție, adăugăm încă 10.000 mp la această capacitate.”, a explicat Jeroen Fabry.

„Agricover Distribution se ocupă de volume mari de diverse inputuri pentru agricultură, cum ar fi produse de protecție a culturilor și semințe certificate, astfel încât un amplasament la standarde Seveso a fost o condiție prealabilă.

Aveau nevoie de un partener capabil să construiască un depozit care nu numai că îndeplinește cele mai înalte standarde pentru o conformitate deplină, dar prezintă și o amenajare concepută de profesioniști în domeniul logisticii chimice.”, a adăugat Jeroen Fabry.

Depozit neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂

H.Essers este un precursor în industrie în ceea ce privește logistica durabilă și își sprijină clienții în reducerea amprentei de carbon a lanțului lor de aprovizionare. De asemenea, acest proiect este un exemplu al acestei ambiții.

H.Essers se concentrează pe logistica durabilă și își sprijină clienții în reducerea amprentei de carbon în lanțul de aprovizionare, acest proiect fiind un astfel de exemplu.

Depozitul dispune de panouri solare pentru a furniza energie regenerabilă, orecum și de pompe de căldură, care înlocuiesc sistemul conventional de încălzire pe gaz.