Home Intermodal Nunner Logistics lansează o nouă rută feroviară din China către Europa

Nunner Logistics lansează o nouă rută feroviară din China către Europa

Nunner Logistics lansează o nouă rută feroviară din China către Europa

Operatorul olandez de servicii logistice Nunner Logistics și compania chineză Tiedada, în cooperare cu portul Duisburg au lansat o rută feroviară între China și Europa, cu ocolire prin Turcia către Duisburg.

“Pe fondul evenimentelor șocante și al tragediei umane care au loc în prezent în Ucraina, încercăm să menținem intact lanțul de aprovizionare dintre Asia și Europa, astfel încât clienții noștri din Europa și din restul lumii să primească livrările. Având în vedere acest lucru, echipa noastră din Heerenberg, împreună cu TIEDADA GROUP și duisport – Duisburger Hafen AG, au realizat o rută ocolitoare pentru legătura noastră feroviară din China către Europa,” explică Nunner Logistics.

Noua rută urmărește în cea mai mare parte ruta coridorului mijlociu din China către Kazakhstan, peste Marea Caspică și Azerbaijan, trecând apoi prin Georgia către Izmit și mai apoi Istanbul, în Turcia. Din Istanbul, marfa este transportată pe cale maritimă până în portul Trieste de la Marea Adriatică, de unde este transferată către Duisburg,

„Din Duisburg, trenul nostru comun Duisburg – Amsterdam preia containerele (FCL și LCL) cu destinația finală Marea Britanie și alte destinații din străinătate”, explică reprezentanții Nunner.

Tot mai multe companii aleg ruta prin Turcia pentru a-și transporta marfa din China către Europa, în ciuda costurilor mai ridicate, după ce Rusia a invadat Ucraina. Atât expeditorii, cât și companiile de transport evită să tranziteze Rusia fie pentru că ruta este considerate nesigură sau ca urmare a sancțiunilor economice impuse de către comunitatea internațională Rusiei.