Home Automotive Schimbare de management la Schaeffler România

Schimbare de management la Schaeffler România

Schimbare de management la Schaeffler România

De la 1 octombrie 2017, Sorin Poteraș îi succede în funcția de director Schaeffler România lui Alexandru Blemovici, care va prelua conducerea departamentului “Supply Chain Management & Operations Industrial” la centrala Grupului în Germania.

Anterior, Alexandru Blemovici a ocupat funcția de director al Schaeffler România timp de 13 ani,având o contribuție substanțială la construirea și dezvoltarea fabricii Schaeffler de la Brașov și fiind un factor fundamental în crearea și dezvoltarea Centrului de Inginerie, Centrului de Formare Profesională, Școlii Profesionale Germane Kronstadt și multe alte proiecte și programe profesionale, educaționale și de responsabilitate socială.

“Deținând o diplomă în ingineria mecanică și cu mulți ani de experiență la una dintre cele mai mari fabrici din România și din Grupul Schaeffler, domnul Blemovici este amplu calificat pentru noua funcție strategică de coordonare a activităților lanțului de aprovizionare și operaționale din divizia industrial” se arată într-un comunicat al companiei.

Sorin Poteraș activează în cadrul Grupului Schaeffler de peste 13 ani acumulând o experiență vastă în domeniul auto și industrial. Absolvent al Universității Transilvania, Facultatea de Mecanică, secția Mecatronică, noul director al Schaeffler România a început activitate în cadrul companiei pe poziția de manager de segment RSTO. După 5 ani în care a dezvoltat segmentul RSTO, a preluat mai multe responsabilități în funcțiile de Director de Producție Automotive și Director Tehnic. În 2011 a acceptat provocarea de a conduce fabrica Grupului Schaeffler din Momo, Italia, unde a avut rezultate foarte apreciate de către conducerea Grupului Schaeffler. A revenit în octombrie 2014 la Schaeffler România în calitate de director Industrial Engineering, iar la scurt timp a preluat din nou funcția de Director de Producție (Automotive și Industrie).

„Rezultatele excepționale obținute de Schaeffler la Brașov ne poziționează incontestabil ca una din cele mai puternice locații ale grupului și un model de excelență și profesionalism. Schaeffler România este astăzi la acest nivel de performanță deoarece fiecare dintre voi crede în acest proiect si pune deopotriva suflet si pricepere în tot ce face. Principiile grupului Schaeffler se bazează pe valorile familiei: încredere, transparență și muncă în echipă, iar aceste valori ne fac mai puternici si ne diferențiază de competitori. […] Profit de acest prilej pentru a-i mulțumi, atat în numele meu cât și în numele dvs. și pentru a-i ura mult succes în următorul pas al carierei d-lui Alexandru Blemovici. Nivelul de performanță atins de firma noastră se datorează felului în care dl. Alexandru Blemovici s-a dedicat acestui proiect stiind să identifice cele mai bune soluții pentru noi, clienții și colaboratorii noștri. Vă mărturisesc că pornesc la acest drum cu mult optimism, încredere și vă asigur că sunt pregătit să fac față alături de voi, provocărilor care ne așteaptă” a declarat Sorin Poteraș.