Home Logistics Depozitare STILL OPX – noul specialist în eficientizarea operaţiunilor logistice

STILL OPX – noul specialist în eficientizarea operaţiunilor logistice

STILL OPX – noul specialist în eficientizarea operaţiunilor logistice

STILL este incontestabil nu doar unul dintre cei mai mari producători de stivuitoare din lume, ci și un promotor al inovaţiilor și al noilor tehnologii în tot ceea ce înseamnă echipamente de ridicat și manipulat. Aproximativ 3% din cifra de vânzări a echipamentelor STILL este investită anual în cercetare și dezvoltare, la care se adaugă alte investiţii la nivelul grupului Kion, din care producătorul german face parte.

    

Cel mai recent exemplu în acest sens este noua serie de order pickere OPX, pe care am avut ocazia să o vedem la lucru în depozitul celui mai mare discounter italian, EuroSpin. Gama STILL OPX, care cuprinde nouă order pickere și un autovehicul tractor, nu doar că înlocuiește seria constructivă existentă, ci o și completează cu modele suplimentare. Prin intermediul acestei game variate și a numeroaselor caracteristici noi, STILL le oferă clienţilor săi echipamentul potrivit pentru aproape orice tip de aplicaţie. Prezent cu peste 1.000 de magazine atât în Italia cât și în Slovenia și un plan ambiţios de a deveni unul dintre cei mai mari retaileri de discount din Europa, EuroSpin are un parteneriat de lungă durată cu STILL, în cele 11 depozite ale sale și peste 1.000 de magazine operând o flotă de 1.500 de stivuitoare STILL. Un element important al acestui parteneriat este și faptul că implicarea în inovaţie a producătorului german se regăsește și în filozofia retailerului italian.

În 2008, EuroSpin instala în centrul său de distribuţie din San Martino Buonalbergo primul sistem de rafturi cu acumulare semiautomată cu gravitaţie din Italia și al doilea din Europa, deservit de un sistem robotizat de transfer paleţi. Acest centru de distribuţie este un exemplu de eficienţă și preocupare pentru mediul înconjurător și impresionează prin dimensiuni – capacitatea de depozitare este de aproape 5.000 de paleţi, dar și prin dinamică – stocul având o viteză de 52 de rotaţii pe an.

Noile echipamente STILL OPX s-au încadrat perfect în acest peisaj după patru luni de teste și au contribuit la creșterea productivităţii, datorită numeroaselor îmbunătăţiri ergonomice, care facilitează creșterea gradului de eficienţă. Modelul OPX 20, testat de către compania italiană, s­a dovedit a fi foarte eficient în special în secţiunea cu temperatură ambientală a centrului de distribuţie EuroSpin. Acest nou echipament dispune de o capacitate portantă de 2.000 kg și poate fi echipat cu furci cu lungime de 2.400 mm, putând fi folosit cu maxim doi europaleţi, pe plan longitudinal, putând fi astfel folosit și pentru transportarea bunurilor pe plan orizontal. Viteza maximă de deplasare a vehiculului este de 12 km/h, astfel acesta poate fi folosit pentru transportare de bunuri pe distanţe medii și lungi.

Miza pe ergonomie

La dezvoltarea seriei constructive OPX, cel mai important aspect a fost ergonomia. Un punct de urcare mai jos și mai mult spaţiu în postul de lucru al operatorului sunt numai două exemple pentru un concept prietenos cu utilizatorul, în cadrul căruia postul de lucru al operatorului poate fi ajustat individual la nevoile operatorului, pentru ca acesta să poată lucra cât mai plăcut și eficient posibil.

Un alt aspect deosebit al seriei OPX este STILL EASY Drive – un volan nou dezvoltat, ergonomic și reglabil opţional în înălţime cu unitate de afișare și operare integrată. Operatorul poate vedea în permanenţă toţi parametrii autovehiculului, precum starea bateriei și orele de funcţionare. Unic pe piaţă este și postul operatorului cu amortizare pneumatică. Pentru a reduce semnificativ oscilaţiile suportate de persoană, acesta se poate adapta la greutatea operatorului.

În cazul noilor stivuitoare rapide OPX 20 Plus și OPX 25 Plus se utilizează un tren de rulare inovator cu 5 roţi, care asigură permanent suficientă tracţiune pe roata motoare – în special la deplasarea în curbe. Sistemul testat Curve Speed Control asigură de asemenea o deplasare sigură, reducând automat viteza în curbe, în funcţie de unghiul de bracare.

Continutul acestui articol este restrictionat. In cazul in care sunteti abonat al Intermodal&Logistic va rugam introduceti numele de abonat si parola in zonele de mai jos. In cazul in care doriti sa va abonati va rugam sa completati cererea din pagina CUM MA ABONEZ

Existing Users Log In