Home Logistics Green Logistics sennder și Cabot Corporation au operat unul dintre primele transporturi transfrontaliere cu un camion electric heavy-duty

sennder și Cabot Corporation au operat unul dintre primele transporturi transfrontaliere cu un camion electric heavy-duty

sennder și Cabot Corporation au operat unul dintre primele transporturi transfrontaliere cu un camion electric heavy-duty

sennder, cel mai mare freight forwarder digital din Europa pe segmentul transportului rutier de marfă și Cabot Corporation, una dintre cele mai mari companii chimice din lume, au efectuat unul dintre primele transporturi transfrontaliere utilizând un camion electric greu cu zero-emisii.

Într-un proiect pilot, sennder a transportat peste 17 tone de produse pentru Cabot din portul Rotterdam până în Anvers, Belgia, apoi s-a întors la bază – într-o călătorie dus-întors care acoperă o distanță de peste 300 km.

Proiectul pilot a fost realizat pentru a testa capacitățile pe termen lung ale camioanelor electrice de peste 40 de tone. BREYTNER, un operator de camioane electrice cu emisii zero, împreună cu Hn Post & Zonen, partenerul lor în joint venture, a furnizat vehiculul greu, cu o sarcină maximă de 50 de tone și o autonomie a bateriei de 150 km.

Camionul a fost alimentat integral cu energie electrică, necesitând o încărcare în drum spre destinație și o alta la întoarcerea la bază. Fiecare încărcare a durat aproximativ o oră și douăzeci de minute și a avut loc în Olanda, o țară cu una dintre cele mai dense rețele de încărcare din lume. Proiectul pilot demonstrează că un camion electric de peste 40 de tone poate parcurge peste 300 km în timp ce este încărcat exclusiv de la infrastructura existentă pe autostrăzi.

Industria de transport rutier de marfă în plină transformare

În calitate de freight forwarder digital, sennder conectează clienții finali, cum ar fi Cabot, cu transportatori precum BREYTNER. Cu expeditori precum Cabot care caută tot mai mult soluții de transport cu emisii scăzute de carbon, industria de transport se transformă. În plus, transportatorii și guvernele își iau tot mai des angajamente să atingă net zero până în 2040 sau 2050 cu reduceri considerabile ale emisiilor până în 2030.

Astfel, industria are nevoie de opțiuni pentru transport durabil. sennder investește în implementarea de vehicule electrice și de combustibili alternativi cu emisii scăzute de carbon și soluții de optimizare a rutelor pentru clienții săi, permițând expeditorilor să-și decarbonizeze în mod eficient transportul.

Cabot și-a anunțat recent ambiția de a atinge emisii nete zero la nivel global până în 2050. În sprijinul tranziției către o economie cu emisii reduse de carbon, compania colaborează cu furnizori care oferă compensații de emisii de carbon și soluții durabile care minimizează impactul asupra mediului. sennder și Cabot se vor angaja în discuții despre modul în care cele două părți pot lucra împreună pentru a crește gradul de utilizare a soluțiilor de transport cu emisii de carbon scăzute sau zero în Europa.