Home Logistics 3 PL GEFCO testează un robot mobil autonom pentru depozitarea vehiculelor

GEFCO testează un robot mobil autonom pentru depozitarea vehiculelor

GEFCO testează un robot mobil autonom pentru depozitarea vehiculelor

GEFCO a început testarea robotului mobil autonom Stanley Robotics în condiții reale de funcționare pe platforma sa Nanteuil-le-Haudouin din Franța.  Stan, așa cum este cunoscut robotul, contribuie la optimizarea operațiunilor de depozitare în centrele de tip compound pentru vehicule finite.

Combinând cele mai recente descoperiri tehnologice în robotică și o soluție software bazată pe inteligența artificială pentru optimizarea depozitării, acest robot 100% electric este capabil să primească comenzi, să detecteze și să ridice mașini, iar apoi să le parcheze la câțiva centimetri una de cealaltă.

În timpul acestui test pilot, doi roboți Stan vor fi responsabili de mutarea și parcarea mașinilor uzate pe aproximativ 100 de locuri de parcare dedicate. Ei vor scoate apoi, la cerere, vehiculele pentru a le pune la dispoziție în linie, gata să fie încărcate de către un operator pe camioane, pentru a fi transportate către destinație.

Scopul este de a determina dacă utilizarea roboților se potrivește cu procesele de logistică a vehiculelor GEFCO. Numeroase teste vor fi efectuate în diferite scenarii pe un număr mare de mașini. Acestea se vor desfășura într-o zonă dedicată roboților și închisă personalului neautorizat, pentru a respecta standardele de siguranță. De asemenea, testul va evalua integrarea software-ului și a instrumentelor operaționale.

Acest proiect sprijină abordarea GEFCO îndreptată către inovație, bazată pe testarea diferitelor tehnologii, cum ar fi robotizarea, inteligența artificială, big data și automatizarea proceselor robotizate (RPA), precum și utilizarea combustibililor alternativi.

Vittorio Battaglia, Președintele GEFCO Franța, a declarat: „Una dintre prioritățile curente ale GEFCO este de a inova și de a adopta noi tehnologii. Acest test împreună cu Stanley Robotics face parte din această abordare a inovației și îmbunătățirii continue a proceselor noastre pentru a satisface nevoile clienților.”

Clément Boussard, CEO al Stanley Robotics, a adăugat: „Suntem foarte mândri de acest proiect cu GEFCO, liderul european în logistica auto. Este un pas important pentru noi și suntem încrezători că va marca începutul unui parteneriat de lungă durată pentru a implementa roboți pe alte platforme logistice auto GEFCO.”