Home Intermodal Sistemele telematice garantează siguranța transporturilor

Sistemele telematice garantează siguranța transporturilor

Sistemele telematice garantează siguranța transporturilor

Secolul XXI este fără doar și poate secolul informației, iar cine deține informația, deține controlul. În contextul industriei transporturilor, sistemele telematice ajută  utilizatorii să aibă acces la informații și deci să eficientizeze sectorul logistic.

La începutul secolului XX, 90% din mașini erau produse cu o caroserie deschisă. În lumea de azi, este greu de imaginat că astfel de vehicule ar putea circula pe străzile orașelor. O analogie similară poate fi stabilită în ceea ce privește sistemele telematice. Nu cu mult timp în urmă, singura modalitate de a monitoriza locația unui șofer cu un camion de marfă era un apel telefonic. Tot ce putea face expeditorul era să sune șoferul și să afle dacă și când a ajuns camionul la destinație. Acum există o modalitate care permite localizarea cu precizie a vehiculului. Aceasta este telematica.  Să începem cu o explicație a termenului. Telematica este un câmp din domeniul IT care implică telecomunicațiile, comunicarea la distanțe lungi. În ceea ce privește logistica, este un sistem de control de la distanță a mișcării și a stării unui vehicul. Monitorizarea telematică a vehiculelor se bazează pe navigare prin satelit, tehnologii de comunicare și echipamente computerizate. Este utilizată pentru a depăși provocările de logistică ale transporturilor și gestionarea flotei.

Furnizorul de servicii internaționale de transport și logistică AsstrA Traffic Associat AG lucrează cu sisteme de telematică integrate pentru a ajuta la controlul mișcării și livrării de mărfuri în timp real. Natalya Shemyakina, Director Adjunct/COO a transportului rutier de mărfuri AsstrA, spune că datorită utilizării unor astfel de tehnologii, clienții primesc o serie de avantaje suplimentare.

„Telematica garantează supravegherea completă și„ transparența transportului. Clienții urmăresc ora de sosire a mărfii și pot monitoriza online o serie de aspecte precum punctualitatea colectării și livrării, precum și locația vehiculului și punctele sale de oprire. În plus, clienții urmăresc timpul de tranzit și kilometrajul actualizat, precum și timpul de oprire la punctele de încărcare / descărcare. Acest lucru este posibil datorită vizualizării rutelor de transport. Și acestea nu sunt toate avantajele. Clienții AsstrA Group se pot conecta la sistemele noastre corporate pentru a urmări, schimba, înregistra și analiza informațiile de transport ”, spune Natalya Shemyakina.

Echipa AsstrA se străduiește să satisfacă cerințele de siguranță a expedițiilor clienților. În colaborare cu un integrator telematic internațional, furnizorul de logistică avansează o inițiativă comună numită AsstrA Supply Chain Vizibility. Susține dezvoltarea optimă a rutelor, precum și automatizarea proceselor de lucru pentru a economisi timp și bani.

„Telematica are un efect incontestabil asupra operațiunilor companiilor de logistică. Sistemele telematice îi ajută pe utilizatori să ofere soluții logistice complete, să respecte standardele internaționale de calitate a serviciilor și să abordeze rapid cerințele crescânde ale clienților în ceea ce privește siguranța încărcăturii lor și livrarea ei punctuală ”, spune Natalya Shemyakina.